Å ta med hunden til dyrlegen

Om det bare er for en rutinekontroll, en vaksine eller fordi hunden din er skadet eller syk, må du før eller senere ta den med til dyrlegen.

En slik tur kan være en stressende opplevelse for hunden din. Det vil være mange uvanlige synsinntrykk, lukter, lyder, mennesker og dyr. Det er likevel flere ting du kan gjøre for at både du og hunden din skal få en rolig og stressfri tur til dyrlegen.

Ta den med på en lang tur før dere drar til dyrlegen. Dette vil gi hunden din en mulighet til å gå på do, hvilket gjør det mindre sannsynlig med et lite uhell hos dyrlegen. Dersom hunden din allerede har hatt mosjonsturen sin, vil den også være roligere og mer medgjørlig.

Bruk et reisebur

Dersom hunden din er liten nok, kan du vurdere å ta den til dyrlegen i et reisebur, selv om den vanligvis er veldig flink til å oppføre seg. Et bur sikrer mot biting, kloring og forsøk på rømming dersom den skulle bli redd. Det vil også beskytte den mot andre tverre hunder på dyreklinikken, og dersom hunden din er syk eller halter vil det være enklere for ham. Hvis du skal bruke et bur, bør du legge et mykt underlag i buret.

Noen gamle klær med din lukt vil være et godt valg. Hunden din assosierer deg med trygghet og velbehag, så dine lukter vil få den til å føle seg tryggere. Mens dere er i venterommet bør du holde hunden din rolig og under kontroll.

Selv om den er oppstemt og vil møte de andre dyrene, er det best å holde den ved siden av deg eller på fanget. Gi den masse fysisk oppmerksomhet og snakk rolig til den, noe som vil gjøre den roligere.

Spør om du kan hjelpe

Når det er tid for undersøkelsen, kan du spørre dyrlegen om du kan hjelpe til med å holde hunden. Både dyrlegen og dyrepleierne er veldig erfarne i å hanskes med ukomfortable og redde dyr, og vet hvordan de kan unngå å bli skadet av eller å skade hunden din. Så ikke vær redd, hunden din er i gode hender.

Veterinærklinikker er ofte travle steder, så planlegg i forveien hvis du vil ha ekstra tid til å snakke med dyrlegen. Bestill en lengre time hvis du kan eller besøk klinikken på de tidspunktene hvor det ikke er så travelt. Veterinærklinikker er vanligvis på sitt mest travle tidlig om morgenen eller om kvelden etter arbeidstid. Ta med hunden til dyrlegen jevnlig for kontroll og veiing.

Dette vil venne den til å være hos dyrlegen og dessuten gi dyrlegen en mulighet til å bli kjent med hunden din! Jo mer en dyrlege ser hunden, desto enklere vil det bli for ham eller henne å gi hunden nødvendig behandling.

Relaterte artikler

 • Helse og velvære | Hill's Pet

  Alle valper utvikler seg på samme måte, uansett hvilken rase de er. De gjennomgår de samme stadiene fra nyfødt til voksen. Det er ikke bare interessant for deg å kjenne til disse stadiene, men det er også viktig at du er klar over hva valpen din er i stand til i ulike faser i livet.
 • Møt dyrlegen | Hill's Pet

  Alle valper bør få en helsesjekk hver 6. måned hos en veterinær for å sikre at den holder seg frisk og sunn. Lær litt om hva du kan forvente ved undersøkelse av valpen din.
 • Å holde valpen din sunn | Hill's Pet

  Få nyttige råd om hvordan du holder valpen sunn. Her kan du få flere nyttige råd om valpens stell og helse. Vi går gjennom munn- og tannstell, ørepleie, stressmestring og vaksinasjoner.
 • Hvordan stelle og bade hunden din | Hill's Pet

  Få steg for steg tips om hvordan du steller og vasker hunden din for å holde den sunn og ren.
 • Sunn hud og sunn pels | Hill's Pet

  Ta vare på huden og pelsen til hunden din ved å følge disse rådene for stell, bading, børsting og fôring.
 • Å ta hunden med på flyet | Hill's Pet

  Anvend disse nyttige tipsene for å forberede hunden din til flyturen slik at den er rolig om du bestemmer deg for å ta den med på reisen din.