Å ta med hunden til dyrlegen

Publisert av
min. lesing

Om det bare er for en rutinekontroll, en vaksine eller fordi hunden din er skadet eller syk, må du før eller senere ta den med til dyrlegen.

En slik tur kan være en stressende opplevelse for hunden din. Det vil være mange uvanlige synsinntrykk, lukter, lyder, mennesker og dyr. Det er likevel flere ting du kan gjøre for at både du og hunden din skal få en rolig og stressfri tur til dyrlegen.

Ta den med på en lang tur før dere drar til dyrlegen. Dette vil gi hunden din en mulighet til å gå på do, hvilket gjør det mindre sannsynlig med et lite uhell hos dyrlegen. Dersom hunden din allerede har hatt mosjonsturen sin, vil den også være roligere og mer medgjørlig.

Bruk et reisebur

Dersom hunden din er liten nok, kan du vurdere å ta den til dyrlegen i et reisebur, selv om den vanligvis er veldig flink til å oppføre seg. Et bur sikrer mot biting, kloring og forsøk på rømming dersom den skulle bli redd. Det vil også beskytte den mot andre tverre hunder på dyreklinikken, og dersom hunden din er syk eller halter vil det være enklere for ham. Hvis du skal bruke et bur, bør du legge et mykt underlag i buret.

Noen gamle klær med din lukt vil være et godt valg. Hunden din assosierer deg med trygghet og velbehag, så dine lukter vil få den til å føle seg tryggere. Mens dere er i venterommet bør du holde hunden din rolig og under kontroll.

Selv om den er oppstemt og vil møte de andre dyrene, er det best å holde den ved siden av deg eller på fanget. Gi den masse fysisk oppmerksomhet og snakk rolig til den, noe som vil gjøre den roligere.

Spør om du kan hjelpe

Når det er tid for undersøkelsen, kan du spørre dyrlegen om du kan hjelpe til med å holde hunden. Både dyrlegen og dyrepleierne er veldig erfarne i å hanskes med ukomfortable og redde dyr, og vet hvordan de kan unngå å bli skadet av eller å skade hunden din. Så ikke vær redd, hunden din er i gode hender.

Veterinærklinikker er ofte travle steder, så planlegg i forveien hvis du vil ha ekstra tid til å snakke med dyrlegen. Bestill en lengre time hvis du kan eller besøk klinikken på de tidspunktene hvor det ikke er så travelt. Veterinærklinikker er vanligvis på sitt mest travle tidlig om morgenen eller om kvelden etter arbeidstid. Ta med hunden til dyrlegen jevnlig for kontroll og veiing.

Dette vil venne den til å være hos dyrlegen og dessuten gi dyrlegen en mulighet til å bli kjent med hunden din! Jo mer en dyrlege ser hunden, desto enklere vil det bli for ham eller henne å gi hunden nødvendig behandling.

Relaterte artikler

 • Sikker halloween for din hund

  180680638 Halloween kan være en skremmende tid for hunder og barn. Husk på følgende så barn og hunder kan ha en fin og trygg halloween-helg.
 • Hjelp! Hunden/katten min har fordøyelsesproblemer!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Helse og velvære

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Håndtering av hundelopper

  180680638 Alle hunder kan ha perioder der de klør mer enn i andre. Lær hvordan du kan lindre plagene ved kløe og beskytte dem mot hundelopper.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.