Hvordan ønske hunden en god jul — uten vektøkning

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Eiere elsker å skjemme bort hundene sine. Vi liker godbiter og god mat, så det ønsker vi selvfølgelig å dele med hundene våre. Det gjør oss virkelig glade å se dem nyte noe vi har gitt dem. Problemet er at det som ser ut som en liten godbit for oss, kan tilsvare en dobbel osteburger for en hund!

Dessverre blir overvektige hunder mer og mer vanlig, og rundt 40 % av hunder i Europa er antatt å være overvektige eller sykelig overvektige. Mye menneskemat kan også være farlig for hunder, spesielt rundt høytidene når det er godbiter overalt. Her er noen tips som kan hjelpe under høytiden:

Vær en bevisst eier

Det som nok er det viktigste forebyggende tiltaket er din kjærlighet og oppmerksomhet! Dette betyr at du må være årvåken og også følge med på hva barna kan gi hunden. Minn dem på at i tillegg til det faktum at den ikke trenger kaloriene, er sjokolade, rosiner, løk og annen menneskemat farlig for hunder.

Men hvem passer på det som er satt til å passe på? Sørg for at du er på samme side som alle andre i husholdet og gjester når det gjelder å fôre hunden din, og sørg for at du ikke gir dobbelt opp med godbiter. Du kan bare handle på de tingene du legger merke til, så sørg for å holde øye med hemmelige matere i husholdningen!

Hold labbene i gang

Et utrolig effektivt tips er å simpelthen holde seg aktiv. Blant alle kontorfestene, familiesammenkomstene, skoleavslutningene og det kalde været på denne tiden av året, er det lett å kutte noen turer eller unngå gjørmete områder hvor det ikke er båndtvang. Motstå denne fristelsen! Å holde seg aktiv og holde tritt med de vanlige positive vanene dine hjelper dere begge å brenne noen ekstra kalorier. Litt regn bringer frem nye lukter for din nysgjerrige venn å utforske, og det er lett å vaske gjørmete poter. Tross alt kan dette utgjøre forskjellen mellom vintervekt og suksess med nyttårsforsett!

Kaloritelling

Ingen grunn til bekymring – kaloritelling er ganske enkelt! Hvis den pelskledde vennen din spiser hele det daglige kaloriinntaket fra fôret sitt, pluss en ny runde med kalorier i godbiter, snacks og godsaker, blir det raskt for mye!

Godbiter bør aldri utgjøre mer enn 10 % av hundens daglige inntak av kalorier, så prøv å holde dem på et minimum. Mål opp riktig mengde daglig fôr basert på hundens størrelse, alder og livsstil i henhold til pakkens instruksjoner (hold deg til den nedre enden av skalaen hvis vekttap er nødvendig), men prøv å ikke å fôre alt på en gang. Del det i stedet opp i fire porsjoner: frokost, lunsj og middag, mens resten av fôret kan gis individuelt som godbiter for å holde hunden fornøyd dagen lang!

Gi den kjærlighet, ikke kalorier! Når hunden din tigger etter litt av julegodsakene dine, gi den heller litt ekstra oppmerksomhet, kjærlighet eller lek. Litt kløe bak ørene forteller den at du elsker den i begrep den forstår, noe som er langt bedre enn en rask godbit.

Anmeldt av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Relaterte artikler

Relaterte produkter