Hva gjør du når din hund dør

Publisert av
min. lesing

Normal levetid for en hund er ti til tolv år. Det betyr at de aller fleste hundeeiere vil oppleve at deres hund dør. Det er aldri lett å miste sin hund men det kan være bra å vite litt om hva som da skjer.

Om din hund dør hjemme må du planlegge hva som skal skje med kroppen. Du må avgjøre om du vil håndtere kroppen eller overlate det til profesjonell hjelp.

Ring dyrlegen

Du bør først ringe din dyrlege. Kan ikke de hjelpe deg med kroppen på en måte som du vil kan de henvise deg til noen som kan. Finnes det en dyrekirkegård i nærheten kan de også hjelpe.

Før eller siden må du kjøre den døde hunden til de som kan hjelpe deg videre. Ikke kjør om du ikke tror at du kan klare det. Spør heller en venn eller slektning om hjelp. Får du ikke transportert bort kroppen innen få timer må du legge den kaldt. Etter få timer vil den begynne å gå i oppløsning innenifra og begynne å lukte meget vondt. Er det varmt går prosessen fortere.

Det er aldri lett å miste et familiemedlem. Husk bare de gode tidene dere har hatt sammen.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Mini Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte sunn muskelmasse og sunne organer, for hunder som liker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.<BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.