Lag en hjemmelaget hundeseng som hunden din kommer til å elske

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har hundesengen i hjørnet begynt å se litt klumpete og istykkertygget ut? Selv om du selvsagt kan kjøpe en ny hundeseng, hvorfor ikke lage en selv? En hjemmelaget hundeseng er en fin måte å vise din firbeinte venn akkurat hvor mye du elsker ham - og samtidig spare penger! I tillegg kan du være kreativ og bruke alt fra gamle møbler til T-skjorter for å lage den perfekte sengen til din perfekte hund.

Chihuahua overseeing carpenter drafting plans

Noe montering kreves

Hunder kommer i mange størrelser, så start med å måle hundens gamle seng, for å se hvor mye plass den trenger for å være komfortabel. Du kan også observere hvilke måter og steder hunden din foretrekker for å slappe av. Har du en stor husky som liker å krølle seg sammen til en liten ball? Han vil kanskje like en koselig slags hule. Liker beagle-en din å flate ut, og ligger nærmest som en ørn som sprer vingene? Da trenger han kanskje en større pute enn man skulle tro.

De enkleste hjemmelagde hundesengene er en stor pute, som du kan lage ved å skjære ut to store rektangler i stoff, og sy dem sammen på tre sider. En eller to gamle fleecepledd fungerer godt som en resirkulert pute. Før du syr sammen den fjerde siden av puta, velg et fyll som er både trygt og komfortabelt for hunden din.

Alternativer til fyll i en hjemmelaget hundeseng

Samtidig som du vil at din hjemmelagde hundeseng skal se bra ut, vil du også at den skal være mest mulig komfortabel for din firbeinte venn, så hvilket fyll du velger er veldig viktig. Du har mange muligheter, men du bør vurdere faktorer som ledd og mobilitetsproblemer, mulighet for å holde rent, og tygge- eller grave-tendenser før du bestemmer deg.

Her er fem gode valgmuligheter til fyll:

 • Fiberfyll er et billig og mykt valg — men husk at det komprimeres over tid, og ikke er så lett å vaske.
 • Minneskum kan være et godt alternativ for en hund som lider av artritt, eller som liker en fastere overflate. Tynne, knoklete hunder, som greyhound, kan også trenge en tykkere seng for å holde leddene komfortable.
 • Aromatiske flis kan absorbere noe stinkende hundelukt, men kan være kilde til mye rot dersom hunden din bestemmer seg for å tygge i stykker den nye sengen sin. Du vil også trenge et stoff som er sterkt nok til å omslutte flisene, slik at ingen av dem trenger gjennom stoffet og gjør sengen ukomfortabel for hunden din å bruke.
 • Gamle håndklær, T-skjorter, laken og tepper er alle gode alternativer til fyll når de rives opp i strimler. Her sparer du penger, og får brukt disse gamle gjenstandene i stedet for å kaste dem, altså en vinn-vinn situasjon!
 • En vanlig sengepute kan være det enkleste fyllet, som også har den fordelen at den er enkel å vaske. Akkurat som mennesker, foretrekker hunder gjerne en viss type pute, så prøv deg frem til du finner den hunden din liker best.

White Havanese buries head into red dog bed.

Små hunder: Alternativer hvor du ikke trenger å sy

Slik kan du ta en gammel genser og enkelt gjøre den om til en smultring-seng til den lille hunden din: Først skiller du ermene fra kroppen med en linje av varm lim på innsiden. Så fyller du den med en pute i hoveddelen av genseren. Det neste du gjør er å lage en enkel snøring i halsen og midje-delen og knytte disse sammen, og fyll fiberfyll inn i de lange rektanglene som er armene. Til slutt bretter du armene rundt hovedputa, og bruker lim til å forsegle dem sammen til en smultring-form.

En enkel trekasse, resirkulert eller tilgjengelig i enhver hobbybutikk, kan også bli et perfekt lite rede. Lirk forsiktig bort plankene fra en av langsidene av kassen, og puss bort de ru kantene. Mal kassen og gjør den personlig for din hund med navn og et morsomt design, og legg inn et mykt, brettet teppe eller en pute. HGTV Handmade anbefaler også å skru møbelglidere til bunn av hjørnene for å beskytte gulvet ditt. Akkurat som alt annet du gir hunden din, må du forsikre deg om at malingen, dekorasjonene og pleddet eller puten du har brukt ikke er giftig for hunden din, og ikke er lett å spise eller tygge på.

Large dog cuddles green pillow while laying on couch

Store hunder: Oppussing av gamle møbler

Har du en gammel kommode som tar opp plass på loftet eller i kjelleren? Project DIY foreslår å gi den nytt liv for å lage et nytt tilfluktssted til hunden din. Start med å fjerne skuffene og skjære ut rammen framme i kommoden. Du bør også fjerne alle skarpe spikre, plastbiter og trebiter fra innsiden.  

Puss og mal kommodens ramme i valgfri farge. Monter braketter for å montere en liten gardinstang fremme, og heng opp gardiner som når ned til gulvet. Fullfør prosjektet med en myk pute på innsiden, og du har nå den perfekte “hulen” til hunden din når den trenger litt stille tid for seg selv. Som en liten bonus kan du også bruke overflaten som et bord.  

Føler du deg fremdeles kreativ? Vurder å lage dine egne hundeleker eller fikse en lignende hjemmelaget seng til katten din. Med litt kreativitet, kan hunden eller katten din lykkelig snorke i vei i sin egne, unike, håndlagde seng, laget med kjærlighet.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og hundeeier som bor i Erie, Pa. Hun har en goldendoodle ved navn Maddie.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>