Kan hunder spise vannmelon?

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kan hunder spise vannmelon? Det er en deilig sommergodbit for oss, men er vannmelon trygt for hunder? Hvis du liker denne saftige godbiten, men samtidig frykter at den kanskje ikke er bra for hunden din, har du delvis rett. Vannmelon kan faktisk være en sunn hundegodbit - hvis den blir gitt på riktig vis.

Kan hunder spise vannmelon?

Jack russell terrier som spiser vannmelon.Den kjøttfulle og rosa midten av en vannmelon inneholder sunne næringsstoffer som er like gunstige for mennesker som de er for hunder.

Vannmelon har ingen kolesterol og nesten ingen natrium eller fett. I følge PDSA er det en god kilde til kalium, vitamin C, vitamin A og vitamin B6. Den er også fiberrik for å støtte sunn fordøyelse, og dens høye vanninnhold (92 %) holder hundene kjølig og hydrert - perfekt som en søt sommergodbit! Vannmelon inneholder mye sukker, men forårsaker ikke usunne økninger i blodsukkeret, ettersom fiberinnholdet hjelper hunder med å absorbere sukker sakte inn i blodet.

Er vannmelon trygt for hunder?

Kjøttet av en vannmelon er trygt og næringsrikt for hunder, men å spise for mye kan gi hunden din en opprørt mage. Vannmelon inneholder også sukker, selv om det høye vanninnholdet betyr at det ikke bør forårsake usunne blodsukkernivåer.

Det er best hvis hunden din liker vannmelon som en liten matbit eller som en og annen godbit!

Hva med frø og skall? Battersea Dogs Home advarer om at de andre delene av frukten kan være farlige for hunden din. De sier at vannmelonfrø ikke kan fordøyes ordentlig av hunder, noe som kan forårsake tarmblokkeringer.

Selv om et frø eller to sannsynligvis ikke vil forårsake helseproblemer for store hunder, tar det ikke mange av dem for å forårsake blokkering hos små hunder.

Ikke bare er dette smertefullt for hunden din, men det kan bli alvorlig nok til å kreve kirurgi. Det er også uklokt å gi hunden det harde, grønne skallet på en vannmelon. Denne kan også forårsake blokkeringer, eller gi hunden din gastrointestinal lidelse som fører til oppkast eller diaré.

Hvordan gi hunden din vannmelon (og hva du bør unngå)

Golden retriever valp slikker vannmelonskive som holdes på en gaffel.Så hvordan skal du dele denne godbiten med hunden din? Her er noen retningslinjer du må følge når du gir vannmelon til hunden din:

  • Gi hunden din frøfrie vannmeloner eller vannmeloner som du har fjernet alle frøene fra.
  • Skru ut frukten med en melonballer eller skjær den i små biter, vær forsiktig med å fjerne alle deler av skallet.
  • Bare gi hunden din ekte vannmelon. Vannmelonbiter eller søtsaker med kunstig smak av vannmelon kan inneholde andre ingredienser, være tilsatt sukker eller kunstige søtningsmidler som kan skade valpen din.

Godbiter av hvilket som helst slag bør ikke utgjøre mer enn 10 % av hundens daglige kaloriinntak, ifølge anbefalinger fra The Dogs Trust. Følg denne regelen når du bestemmer hvor mye vannmelon du skal gi dem, uansett størrelsen på hunden din, og husk at en 100 gram servering med vannmelon inneholder omtrent 30 kalorier. Husk at de er helt fornøyd med å spise sin vanlige hundemat dag-inn og dag-ut, selv om hunden din ser opp på deg med de store valpeøyene. Så mens du kan bli fristet til å gi etter og dele en godbit nå og da, er det bedre for hunden din å få næringsstoffene fra sin daglige hundemat.

Før du gir hunden menneskemat, må du sjekke med veterinæren din for å sikre at det er greit. Selv om vannmelon kan være en sunn godbit for mange hunder, er det best å bekrefte at det ikke vil påvirke hundens unike fordøyelsessystem negativt

Så neste gang du er på piknik, kan du gjerne dele noen biter med frøfri vannmelon med hunden din. Så lenge det er gitt trygt og i moderate mengder, er vannmelon som en godbit vanskelig å slå.

Jean Marie Bauhaus

Relaterte artikler

Relaterte produkter