Liker hunden min å bli klappet?

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det virker som om et hundehode og en persons hånd var ment å gå sammen. Men hvorfor liker hunder å bli klappet så mye, og hva er de beste stedene å klappe en hund? For å svare på disse spørsmålene er det viktig å forstå tegnene hunder gir før, under og etter klapping. Gjør deg klar – vi er i ferd med å utforske vitenskapen bak hundeklapping.

Jentunge i sommerkjole sitter utendørs og klapper familiehunden

Forbereder seg på å bli klappet

Har du noen gang hørt ordtaket "La sovende hunder ligge?" Selv om alle hunder liker en god massasje, bør de være de som starter klappingen. Enten det er en ny valp, din mangeårige pelsvenn eller en hund du aldri har møtt før, bør du alltid se etter den gjensidige avtalen om at hunden vil at du skal klappe den. Hvis en hund ønsker å bli klappet, vil den snuse på deg, og da vil ørene, halen og andre deler av kroppen bli avslappet. Se etter løse skuldre, et mykt blikk og en åpen munn. Når de begynner å vrikke litt eller presser seg inn mot deg, er det tegnet på at de er klare for en god runde med klapping og kos.

Du bør først klappe hunden på brystet, skulderen eller bunnen av nakken i stedet for å flytte hånden over toppen av hodet. Gjør den første klappingen sakte og litt som en lett massasje. Unngå halebunnen, under haken og baksiden av nakken. Definitivt ikke ta tak i hundens ansikt eller klappe ørene grovt, siden de fleste hunder ikke liker den typen klapping. Når du blir godt kjent med en hund, kan du prøve å klappe andre områder og se hva den liker. Når du er ferdig med å klappe, sørg for å bruke et konsekvent svar som "ferdig", slik at hunden din ikke fortsetter å hoppe opp eller prøver å dulte nesa inn i deg og tvinge deg til mer kos.

Hvordan vet jeg om den virkelig elsker meg?

Liker hunder å bli klappet hele tiden når de først kjenner deg? Vel, for det meste liker hunder å bruke klapping som en måte å knytte bånd til eieren på. Og ifølge Blue Cross er dette også gunstig for eieren, ettersom å klappe hunder har vist seg å redusere angst og støtte avslapning. Imidlertid bør klapping gjøres på en måte som gleder hunden din og hjelper den med å føle seg rolig, elsket og trygg. Det er viktig å sette av tid til å klappe hunden din hver dag og la andre klappe den på en måte den liker.

Når du får en ny valp, er det viktig å bli kjent med den og lære deg hva den liker før du tar den med for å sosialisere med andre hunder og mennesker. Dette vil tillate deg å anbefale den beste måten for folk å nærme seg og klappe hunden din på for å redusere angsten for fremmede. Husk at noen hunder knytter forbindelser med visse mennesker mer enn andre, og selv om valpen din kanskje liker å bli klappet på magen hjemme med deg, kan det hende den ikke liker det når den er ute blant fremmede.

Å finne "stedet"

Har du noen gang klappet en hund og lagt merke til at benet dens beveger seg raskt? I følge Popular Science er dette faktisk en ufrivillig bevegelse kalt klorefleksen, designet for å beskytte hunden din mot parasitter og andre potensielle irritanter. Selv om det kan virke morsomt å se hunden din sparke benet, bør eiere være klar over at hunder kan synes dette er irriterende. Noen tror at hunden vil at du skal klø på nettopp dette stedet, men i de fleste tilfeller vil hunder foretrekke å ligge ved siden av deg og bli klappet på brystet i stedet. Veldig lik arm- eller benspasmer hos mennesker, en massasje skal fremkalle avslapning og ikke ufrivillige, raske bevegelser.

Så, neste gang du ser en hund, husk å la den starte kontakten, start med å klappe bryst- og skulderområdene, og la denta ledelsen om hvor mye og hvor ofte den ønsker å bli klappet.

Bidragsyters biografi

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger er en eier som liker å dele hjemmet sitt med pelsungene sine, to av hennes egne barn og mannen hennes. Chrissie liker å tilbringe tid med alle familiemedlemmene sine når hun ikke underviser, skriver eller blogger. Hun streber etter å skrive artikler som hjelper dyreeiere til å leve et mer aktivt og meningsfylt liv med sine hunder og katter.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>