Hvordan og når skal kattungen mates?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Når og hvordan du skal mate kattungen.

Det er viktig å gi kattungen riktig mengde mat med passende mellomrom, men dette kan være vanskelig -- matbehovet varierer mye fra én kattunge til en annen. Matingsveiledning på matboksen eller -posen er bare et utgangspunkt. Det er avgjørende for kattungens helse at dens fysiske tilstand overvåkes jevnlig og at matmengden justeres etter behov.

For å bevare kattungens helse, anbefaler Hill's at du følger de enkle trinnene i denne syklusen:

 • Vei kattungen
 • Mat henne på grunnlag av matingsveiledning og anbefalinger fra veterinær
 • Vurder kattungens fysiske tilstand ved hjelp av vårt vekstdiagram på nett. Bare skriv inn datoen og kattens vekt. Ved hjelp av glidebryteren kan du stille inn kattungens tilstandspoeng
 • Juster matmengden tilsvarende ettersom kattungen vokser

Bytte fôr

Dersom du skal gi kattungen Hill 's Science Plan Adult Optimal Care, innfør maten gradvis over en 7-dagersperiode. Gjør dette ved å blande kattungens tidligere mat med økende andel av den nye maten, til du kun mater med Science Plan. Hun vil da kunne nyte smaken og fordelene av den overlegne ernæringen levert av Science Plan.

Du og dyrlegen

Dyrlegen er den beste kilden til informasjon om helsen og velværen til kattungen. Be dyrlegen om råd jevnlig om kattungens vekt. Ved å oppnå og opprettholde idealvekten til katten kan du ikke bare redusere visse helserisikoer, men også tilrettelegge for at kattungen skal få et mer energisk, lengre og sunnere liv.

Spør dyrlegen hvilke av disse tre matingsmetod ene er best for kattungen:

Fritt valg: Mat er tilgjengelig for kattungen til enhver tid.

Tidsbegrenset mating: Mat er tilgjengelig for kattungen for en begrenset tid.

Måltidsmating: En bestemt mengde mat er tilgjengelig for kattungen ved bestemte tider hver dag. 

Vann: Kattungen må ha en tilstrekkelig mengde friskt vann til enhver tid. Mangel på drikkevann over lengre tid vil skade kattens helse. 

Godbiter & smågodt: Selv om det er fristende å gi dem middagsrester gir dette ikke kattungen riktig balanse av næringsstoffer. Prøv å være sparsom med godbiter, siden for mange kan føre til vektøkning eller ernæringsmessig ubalanse.

Det neste trinnet

Når katten din blir voksen ved ett års alder vil hennes ernæringsmessige behov endres. Hun må da bytte  over til et voksenfôr som vil tilføre spesifikke vitaminer og mineraler i en balanse som er passende for alderen. 

Hill's Science Plan kan tilby akkurat det. Livsstadieklassiflseringen er skreddersydd for å holde katten i toppform gjennom hele livet, uansett rase eller livsstil.

 

Relaterte artikler

 • Fôr som er farlig eller giftig for katter

  Du vil selvfølgelig gi din katt det beste kattefôret med alt hva en katt behøver av ernæring. Men innimellom kan det være fristende å gi katten matrester eller godbiter.
 • Hvordan kattungers ernæringsbehov skiller seg fra vårt?

  I en studie av hjemmelaget kjæledyrmat, ble mer enn 90 prosent av matvarer ansett å være ernæringsmessig ubalanserte og utilstrekkelige for kjæledyr.
 • Mate kattungen

  Når du tar kattungen med hjem for første gang, er det best å fortsette å gi den fôret som den er vant til.
 • Sannheten om katter og melk

  154502253 Det er en alminnelig misoppfatning at katter bør få melk jevnlig som belønning/kos. Sannheten er at de fleste katter er laktoseintolerante, så ved å gi dem melk, kan vi fremprovosere et alvorlig helseproblem.

Relaterte produkter