Hvordan og når skal kattungen mates?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Når og hvordan du skal mate kattungen.

Det er viktig å gi kattungen riktig mengde mat med passende mellomrom, men dette kan være vanskelig -- matbehovet varierer mye fra én kattunge til en annen. Matingsveiledning på matboksen eller -posen er bare et utgangspunkt. Det er avgjørende for kattungens helse at dens fysiske tilstand overvåkes jevnlig og at matmengden justeres etter behov.

For å bevare kattungens helse, anbefaler Hill's at du følger de enkle trinnene i denne syklusen:

 • Vei kattungen
 • Mat henne på grunnlag av matingsveiledning og anbefalinger fra veterinær
 • Vurder kattungens fysiske tilstand ved hjelp av vårt vekstdiagram på nett. Bare skriv inn datoen og kattens vekt. Ved hjelp av glidebryteren kan du stille inn kattungens tilstandspoeng
 • Juster matmengden tilsvarende ettersom kattungen vokser

Bytte fôr

Dersom du skal gi kattungen Hill 's Science Plan Adult Optimal Care, innfør maten gradvis over en 7-dagersperiode. Gjør dette ved å blande kattungens tidligere mat med økende andel av den nye maten, til du kun mater med Science Plan. Hun vil da kunne nyte smaken og fordelene av den overlegne ernæringen levert av Science Plan.

Du og dyrlegen

Dyrlegen er den beste kilden til informasjon om helsen og velværen til kattungen. Be dyrlegen om råd jevnlig om kattungens vekt. Ved å oppnå og opprettholde idealvekten til katten kan du ikke bare redusere visse helserisikoer, men også tilrettelegge for at kattungen skal få et mer energisk, lengre og sunnere liv.

Spør dyrlegen hvilke av disse tre matingsmetod ene er best for kattungen:

Fritt valg: Mat er tilgjengelig for kattungen til enhver tid.

Tidsbegrenset mating: Mat er tilgjengelig for kattungen for en begrenset tid.

Måltidsmating: En bestemt mengde mat er tilgjengelig for kattungen ved bestemte tider hver dag. 

Vann: Kattungen må ha en tilstrekkelig mengde friskt vann til enhver tid. Mangel på drikkevann over lengre tid vil skade kattens helse. 

Godbiter & smågodt: Selv om det er fristende å gi dem middagsrester gir dette ikke kattungen riktig balanse av næringsstoffer. Prøv å være sparsom med godbiter, siden for mange kan føre til vektøkning eller ernæringsmessig ubalanse.

Det neste trinnet

Når katten din blir voksen ved ett års alder vil hennes ernæringsmessige behov endres. Hun må da bytte  over til et voksenfôr som vil tilføre spesifikke vitaminer og mineraler i en balanse som er passende for alderen. 

Hill's Science Plan kan tilby akkurat det. Livsstadieklassiflseringen er skreddersydd for å holde katten i toppform gjennom hele livet, uansett rase eller livsstil.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten kattungefôr Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Kitten Chicken er sammensatt for å støtte immunforsvaret og fordøyelsen, med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimalt nivå av DHA fra fiskeolje.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat ADULT Kattefôr med Kylling

  Det er minst tre ganger så stor risiko for at kastrerte katter blir overvektige og får problemer med urinveiene. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat er tilpasset behovene til kastrerte katter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og en unik vektstyringsformel. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten kattungefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Kitten with Tuna er sammensatt for å støtte immunforsvaret og fordøyelsen, med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimalt nivå av DHA fra fiskeolje.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat ADULT Kattefôr med tunfisk

  Det er minst tre ganger så stor risiko for at kastrerte katter blir overvektige og får problemer med urinveiene. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat er tilpasset behovene til kastrerte katter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og en unik vektstyringsformel <BR><BR><B>