Kattens helse er viktig - fra kattunge til en voksen katt

Published by
min. lesing

Når du får en søt kattunge hjem vil du selvfølgelig at den skal vokse opp og bli en frisk og sunn katt. Kattens helse skal vi ta på alvor og du kan begynne med å se på kattens ernæring. God helse bygger på god ernæring.

Når du har fått hjem din lille katt er det viktig med et besøk til dyrlegen. Din dyrlege vil kunne sjekke helsen og kanskje fange opp helseproblemer din lille katt har. Dyrelgen vil også kunne vurdere om det er nødvendig med en ormekur eller behandling mot utvortes parasitter. Det er også viktig å vaksinere mot kattepest og smittsom luftveisinfeksjon (“kattesnue”). Husk å vaksinere regelmessig etter dyrlegens anbefalinger.

God ernæring er god helse

Det neste store spørsmålet er hva du skal fôre din kattunge med.  For at din lille kattunge skal kunne bli en frisk og sterk katt må den ha de rette næringstoffer i riktig forhold til hverandre. God helse er avhengig av godt og riktig fôr. får din katt nok og riktig mengde av essensielle vitaminer og mineraler? Hill’s Pet har en rekke gode ernæringsprodukter som er sammensatt for å møte kattungens ernæringskrav for optimal helse mens de vokser. Fôrene kan gis til de er ett år gamle.

Relaterte artikler

Relaterte produkter