Hvordan og når skal du fôre din godt voksne katt  

Publisert av
min. lesing

Det er viktig å fôre den voksne katten din med riktig mengde fôr og til riktige tider. Men det kan være vanskelig - behovet for fôring kan variere mye fra en katt til en annen. Fôringsveiledningene på fôrboksen eller -posen er bare et utgangspunkt.
Det er meget viktig for kattens helse at den fysiske tilstanden kontrolleres jevnlig og at fôringsmengden justeres ved behov. 

For å sørge for at din voksne katt holder seg frisk, anbefaler Hill's følgende enkle trinn i denne prosessen:

 • Vei katten din
 • Følg fôringsveiledningen og anbefalinger fra veterinæren
 • Vurder kattens fysiske tilstand ved hjelp av vårt poengsystem for kroppens tilstand hver andre eller tredje uke i de første seks månedene
 • Juster formengden tilsvarende
 • Gjenta prosessen

Endre fôr

Hvis du bytter til Hill's Science Plan Feline Mature Adult kattefôr, bør du introdusere fôret over en syvdagersperiode. Dette gjør du ved å blande kattens tidligere fôr med økende porsjoner av det nye fôret inntil det bare fôres med Science Plant. 
Dermed vil katten få fullt utbytte av Science Plan Feline Mature Adults gode smak og mange ernæringsmessige fordeler.

Du og din veterinær

Veterinæren er din beste informasjonskilde når det gjelder kattens helse og velvære. Spør din veterinær jevnlig om råd og tips om kattens vekt. Det er viktig at katten oppnår og vedlikeholder sin idealvekt. Ikke bare fordi det reduserer faren for sykdom, men også fordi katten da vil ha et lengre, sunnere og mer energisk liv. Spør veterinæren om hvilke av disse fôringsmetodene som er best for din voksne katt: 

Fritt valg: Katten har alltid fôr tilgjengelig. 

Tidsbegrenset fôring: Fôret er tilgjengelig for katten kun i et begrenset tidsrom. 

Måltidsfôring: En tilmålt mengde fôr er tilgjengelig for katten ved spesielle fôringstider hver dag.

Vann

Katten din må alltid ha tilstrekkelige mengder friskt vann tilgjengelig. Hvis den ikke får drikke vann over en lengre periode, kan det føre til helseskade.

Godbiter

Selv om det er fristende å gi katten middagsrester, vil dette ikke gi en korrekt ernæringsmessig balanse. Gi ikke katten for mange godbiter, da det kan føre til vektøkning eller ernæringsmessig ubalanse.

Relaterte artikler

 • Måltidsfôring kontra frifôring: Hva er best?

  striped cat looking up from bowl Hvordan mater du katten din nå? Har du for øyeblikket katter som frifôres? Holder du deg strengt til måltidene, eller bruker du en kombinasjon av begge deler? Les videre om de tre forskjellige måtene katteeiere mater sine firbeinte venner på, samt fordelene og ulempene med hver metode.
 • Introduksjon av nytt fôr

  Nå som kattungen din er nesten voksen vil du måtte begynne å tenke på å få henne over fra kattungemat til voksen mat som passer behovene hennes bedre.
 • Hvordan kattungers ernæringsbehov skiller seg fra vårt?

  I en studie av hjemmelaget kjæledyrmat, ble mer enn 90 prosent av matvarer ansett å være ernæringsmessig ubalanserte og utilstrekkelige for kjæledyr.
 • Sannheten om katter og melk

  154502253 Det er en alminnelig misoppfatning at katter bør få melk jevnlig som belønning/kos. Sannheten er at de fleste katter er laktoseintolerante, så ved å gi dem melk, kan vi fremprovosere et alvorlig helseproblem.

Relaterte produkter