Slik inkluderer du din hund eller katt i dine nyttårsforsetter

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Ved slutten av året er det mange mennesker som lager en liste over ting de vil begynne med (eller slutte med) for å få bedre helse og bli lykkeligere. Hvorfor ikke inkludere hunden eller katten i dine nyttårsforsetter?

Det å inkludere hunden og katten i nyttårsforsettene er en fin måte å hjelpe deg til å overholde dine egne forsetter. Hvem er vel bedre egnet enn hunden din til å få deg ut av sengen for å ta den morgenturen – eller katten for å få deg til å ta den oppfriskende ettermiddagsluren?

Her er noen tips til hvordan du og hunden eller katten din kan ha et lykkelig, sunt år – og flere deretter!

Mosjon

Trening og mosjon topper mange lister over nyttårsforsetter og det bør det gjøre for hunder og katter også. Som PetMD påpeker, vil det å gå tur med hunden (eller katten) din gi mange helsefordeler, som bedre fordøyelse og bedre bevegelighet. Det er mer sansynelig at du overholder mosjonsplanen hvis du har en kompis. Hvis jogging ikke er din greie så er deilige gåturer like bra. Hold det tempoet som passer best for deg og din firbente venn. Prøv ut en ny park, sti eller gate. Hvis dere er innendørs så få hunden i aktivitet ved å løpe etter leketøy eller leke apport eller gjemsel. Lag morsomme katteleker for å aktivere katten og hjelpe til å forbedre motorikken.

striped tabby cat playing with pink plush bird toy

Spis sunt

Å spise sunnere er et annet populært nyttårsforsett og ofte det man bryter raskest. Det er ingen hemlighet at sunt kosthold er bra for deg, men ikke glem hunden eller katten og deres kosthold. Unngå å gi hunden eller katten middagsrester. Lite er mye. Det som er en liten snack for deg kan utgjøre et helt måltid for en mindre hund eller en katt.

Før du endrer fôr til hunden eller katten din, så ta en prat med veterinæren. Forskjellige individer har forskjellige behov. Hunder og katter er vanedyr, akkurat som oss, og det å skifte fôr er ikke alltid helt problemfritt. Vær tålmodig, akkurat som med dine egne spisevaner.

beagle dog on leash stopping to sniff yellow flowers

Reduser stress

Det å kose med hunden eller katten senker ditt stressnivå og blodtrykk, men visste du at noen ganger kan bare det å se på hunden eller katten din redusere stress? "Du trenger ikke engang å ta på dem, det kan holde å se” sier Vetstreet. "Det å se på fisk i et akvarium har den samme effekten”. “Hvis du noen gang har følt en bølge av kjærlighet ved å se på katten din krøllet sammen på favorittstedet, så vet du hvor beroligende bare det å være sammen med dyr kan være”.

Du kan også inkorporere mindfulness i din daglige rutine med hunden. Neste gang hunden stopper og lukter på blomstene kan du, istedenfor å dra ham med deg, ta et dypt åndedrag, gjøre en solhilsen og bade i et stille øyeblikk av fred.

Treff nye mennesker (og dyr)

Hvis du og din hund eller katt trives best hjemme, legg “få nye venner” til listen. Hunder og katter er en fin måte å utvide ditt sosiale nettverk på siden man øyeblikkelig har et bånd med andre dyreelskere.

Trenger du en dytt for å komme deg ut av huset? Begynn å gå turer. Som nevnt over, har det å gå tur mange helsefordeler for deg og hunden din, men det er også bra for deres sosiale liv. En hund er en fin måte å komme i prat med andre mennesker på, selv om du bare går ned til butikken på hjørnet for å ta en kaffe. Du kan også sjekke med din nærmeste omplasseringsforening om du kan bidra i deres arbeid.

Lær noe nytt

Nyttår er en fin tid å love seg selv at du skal lære noe nytt, legg hunden eller katten til det løftet også. Mens du bruker tid og innsats på å lære deg noe nytt, sett også av tid til å lære hunden eller katten et nytt triks eller kommando. Hvis du bestemmer deg for å ta et kurs i f.eks fotografering, kanskje du også kan melde deg på et kurs med hunden din. Selv om du har en eldre hund, betyr ikke det at den ikke kan lære nye triks. Ved å forplikte seg til å hjelpe hunden til å lære noe nytt, vil det også hjelpe til å holde deg motivert for å gjennomføre din nye utdanning.

Nyttårsforsetter er alltid enklest å overholde når du har et støtteapparat som holder deg motivert. Ingen har sagt at det må være et annet menneske. Det å inkludere hunden eller katten i nyttårsforsettene er en flott måte å holde motivasjonen oppe på. Lykke til med alle dine nyttårsforsett i år og i årene som kommer.

Litt om forfatteren

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mamma og har hatt dyr lenge. Nå er det to Russian Blue Katter som hersker i huset. Du kan lese mer av henne i What to Expect, Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy og Care.com, hvor hun skriver om dyr og familieliv. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien