Å passe på valpens vekt

Publisert av
min. lesing

Hold øye med valpens vekt

Visste du at definisjonen på en overvektig hund er at den veier 15 % eller mer enn idealvekten? Dette utgjør kun 330 gram for en knøttliten rase som en chihuahua, men over 7,5 kilo for en rottweiler. Mange eiere forstår rett og slett ikke hvor fet hunden deres er blitt fordi den legger på seg gradvis, og de besøker sjelden veterinæren for å få hjelp med vektproblemet.

Valpen din har behov for mer mat når den vokser enn når den er fullt utvokst, men du skal aldri fôre når valpen tigger. Start med tre-fire måltider om dagen på faste tidspunkter. La fôret stå fremme i rundt 15 minutter og fjern deretter eventuelle rester. Når du starter med et nytt fôr, skal du gi valpen den mengden som anbefales til hundens størrelse på boksen eller posen.

For raser med tendens til overvekt, skal du starte med den minste mengden, eller enda bedre, spørre veterinæren til råds. Husk at fôringsveiledningen kun er nettopp det - en veiledning. Valpen din er et individ og skal behandles deretter. Du kan enkelt kontrollere om hunden er overvektig ved å føre hendene lett over hundens brystkasse og kjenne på fettlaget under huden. Du skal kunne kjenne ribbenene med fingrene. Hvis valpen er overvektig vil det være vanskeligere å kjenne ribbenene. Hvis du er bekymret over hundens vekt, skal du avtale time hos veterinæren. Han eller hun vil kanskje tilby en gratis vektkontroll i valpens første leveår. Det er som regel lurt å få valpens vekt kontrollert en gang om måneden. Resultatet skal legges inn i en spesiell vekstkurve for valpen.

 

Kort om kresne hunder

Nesten uten unntak, har valper som blir kresne blitt bortskjemte av eierne deres. Med unntak av en godbit innimellom, skal valpen bare få fôr som er spesielt utviklet for den. Ikke få for vane å gi den matrester fra middagen. Dette kan føre til at valpen blir kresen.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.