Følg med på hundens vekt

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Følg med på hundens vekt

Visste du at en hund som veier 15 % eller mer over sin ideelle vekt regnes som overvektig? Det tilsvarer bare et par hundre gram ekstra for en liten hund som en chihuahua, men over 7,5 kilo for en rottweiler. Mange eiere skjønner rett og slett ikke hvor overvektige hundene deres har blitt fordi endringen skjer gradvis. Mange eiere ser heller ikke på det som et medisinsk problem, så de har en tendens til ikke å oppsøke hjelp fra veterinæren.

Vi har alle hørt om valpefett, men det er mer alvorlig enn det kan høres ut som. Hvis valper blir overvektige eller sykelig overvektige, kan det faktisk påvirke dem livet ut. Overvektige valper har en tendens til å bli overvektige som voksne og det kan være vanskeligere for dem å gå ned i vekt. Så å holde valpen din i form er et godt grunnlag for god helse livet ut.

Gode matvaner for hunder

Valpen din trenger relativt mer mat mens den vokser enn den vil når den er fullvoksen, men du bør aldri fôre etter behov. Begynn med fire måltider om dagen til fastsatte tider. La fôret stå fremme i ca. 15 minutter, og fjern deretter det som er igjen etter denne tiden. Hunder trives med rutine og dette forsterker en strukturert spisevane.

Følg alltid fôringsveiledningen på posen for å fôre riktig mengde, og husk at dette er for hele dagen, ikke per måltid. Du må vite hva valpen din veier for å finne ut hvor mye du skal fôre den, og dette vil åpenbart endre seg gjennom valpetiden, så vei valpen annenhver uke. En tur til veterinæren for å gjøre dette er en fin måte for den å bygge opp positive assosiasjoner med dette.

Husk at fôringsveilederen er nettopp det — en veileder. Valpen din er et individ og bør behandles deretter. Hvis du er bekymret for vekten til hunden din, er en enkel fedmesjekk du kan gjøre å kjenne forsiktig over valpens brystkasse for å vurdere fettet under huden; du skal kunne kjenne ribbeina med fingrene. Hvis den er overvektig, vil det være vanskeligere å føle ribbeina.

Dersom du er bekymret for valpens vekt, bestill en avtale hos veterinæren din (noen tilbyr gratis vektkontroll). Det er en god idé å ta valpen til en vektkontroll annenhver uke de første par månedene og deretter månedlig. Resultatet bør noteres på en spesiell valpevekstkurve for å sikre at den vokser i en god hastighet.

Når valpen er kresen

Nesten uten unntak har valper som blir kresne spisere blitt skjemt bort av eierne sine. Bortsett fra en hundegodbit fra tid til annen, bør valpen din bare fôres med fôr som er formulert for valper i vekst. Ikke gjør det til en vane å fôre de med matrester; du står i fare for å gjøre den til en kresen spiser, i tillegg til en uopphørlig plage ved middagsbordet!

Anmeldt av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>