Hvem er lederen - Du eller hunden din?

Publisert av
min. lesing

Hvem er lederen?

Hunder er flokkdyr og er vant til å ha en leder. I dette tilfellet er det du som er lederen. Ved å fastsette regler på et tidlig tidspunkt vil du hjelpe valpen din med å føle seg trygg og bidra til å styrke båndet mellom dere. Valpen skal betrakte både deg og familien din som over seg på rangstigen, og følgende regler vil hjelpe deg med å etablere dette:

 

Bordskikk

I naturen skal flokklederen alltid spise først. Valpen din vil godta dette, men det må understrekes og styrkes. Valpens måltider skal være atskilte fra familiens måltider. Hvis du gir valpen matrester mens dere spiser, tror den at det er den som bestemmer, og det blir vanskelig å få den til å slutte å tigge senere. Dette kan gjøre hverdagen besværlig, særlig når du har gjester. 

Sovetid

Flokklederen skal alltid ha det beste sovestedet, så valpen skal være klar over at sengen din er forbudt område. Hvis du begynner å la valpen få lov til å ligge i sengen, får du den aldri ut igjen. Den vil også bli overbevist om at sengen er dens territorium.

 

Valpen står ikke alltid i sentrum

Som flokkleder må valpen respektere at du trenger tid for deg selv. Hvis du ikke sier bestemt fra om dette, tror den at du vil ha den med på alt du foretar deg, og vil følge deg på steder hvor du helst ikke vil ha selskap. For å venne valpen til med å ikke alltid stå i sentrum for begivenhetene, skal du sette av en periode på 20-30 minutter når du ikke gir den noe oppmerksomhet. Det høres strengt ut, men den må venne seg til at du ikke alltid står på pinne for den.

Relaterte artikler

 • Hvordan får jeg hunden min til å slutte å bjeffe?

  Lær deg hvorfor hunden din bjeffer overdrevent og hvordan du kan hjelpe den til å kjenne igjen når den skal stoppe bjeffingen.
 • Tidlig oppdragelse

  Valper lærer fort, så det er viktig å lære dem gode vaner så tidlig som mulig i livet. Her får du tips og råd om hvordan du kan oppdra den nye valpen din.
 • Valpedressur

  God dressur av valpen gir et givende forhold til hunden, start tidlig for best resultat.
 • Fjerne aggressiv oppførsel

  Lær hvordan du skal se etter tegn på aggresjon og biting hos valpen og hvordan du kan trene den til å slutte med uønsket adferd.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Valpefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature støtter immunforsvaret og en sunn utvikling av hjerne, muskler og ben. Med høye nivåer med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA fra fiskeolje.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Valpefôr med lam og ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Lamb and Rice er sammensatt for å støtte et sterkt immunforsvar og en sunn fordøyelse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimale nivåer med omega-3 og -6.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Valpefôr med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken er sammensatt for å støtte immunforsvaret og bevegelighet, med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA fra fiskeolje.