Hvem er lederen - Du eller hunden din?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hvem er lederen?

Hunder er flokkdyr og er vant til å ha en leder. I dette tilfellet er det du som er lederen. Ved å fastsette regler på et tidlig tidspunkt vil du hjelpe valpen din med å føle seg trygg og bidra til å styrke båndet mellom dere. Valpen skal betrakte både deg og familien din som over seg på rangstigen, og følgende regler vil hjelpe deg med å etablere dette:

 

Bordskikk

I naturen skal flokklederen alltid spise først. Valpen din vil godta dette, men det må understrekes og styrkes. Valpens måltider skal være atskilte fra familiens måltider. Hvis du gir valpen matrester mens dere spiser, tror den at det er den som bestemmer, og det blir vanskelig å få den til å slutte å tigge senere. Dette kan gjøre hverdagen besværlig, særlig når du har gjester. 

Sovetid

Flokklederen skal alltid ha det beste sovestedet, så valpen skal være klar over at sengen din er forbudt område. Hvis du begynner å la valpen få lov til å ligge i sengen, får du den aldri ut igjen. Den vil også bli overbevist om at sengen er dens territorium.

 

Valpen står ikke alltid i sentrum

Som flokkleder må valpen respektere at du trenger tid for deg selv. Hvis du ikke sier bestemt fra om dette, tror den at du vil ha den med på alt du foretar deg, og vil følge deg på steder hvor du helst ikke vil ha selskap. For å venne valpen til med å ikke alltid stå i sentrum for begivenhetene, skal du sette av en periode på 20-30 minutter når du ikke gir den noe oppmerksomhet. Det høres strengt ut, men den må venne seg til at du ikke alltid står på pinne for den.

Relaterte artikler

 • Hvordan får jeg hunden min til å slutte å bjeffe?

  Lær deg hvorfor hunden din bjeffer overdrevent og hvordan du kan hjelpe den til å kjenne igjen når den skal stoppe bjeffingen.
 • Fjerne aggressiv oppførsel

  Lær hvordan du skal se etter tegn på aggresjon og biting hos valpen og hvordan du kan trene den til å slutte med uønsket adferd.
 • Tidlig oppdragelse

  Valper lærer fort, så det er viktig å lære dem gode vaner så tidlig som mulig i livet. Her får du tips og råd om hvordan du kan oppdra den nye valpen din.
 • Hund og ny baby kommer godt overens

  Dogs running Er du bekymret for hvordan hunden din vil reagere på at det kommer en baby i huset? Bruk disse rådene og tipsene for å forberede hunden din på de enringene som kommer og hvordan du introduserer den til den nyfødte.

Relaterte produkter