Hindertrening for hunder

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Du elsker å tilbringe tid med din hund og selv om det kan virke uoppnåelig å ha sin egen hinderbane så er det ikke det. Høyst sannsynlig har du allerede mye av det som skal til for å lage din egen hindrerløype hjemme rundt huset. Om din hund har mye eller lite trening betyr ikke så mye. Start med enkle triks: enkle hopphindre, slalomløype og tunnel. Etter kort tid vil dere beherske alle øvelsene.

Noen ting må du tenke på før dere begynner: Ha nok plass rundt hindrene. Lag hindrene i et materiale som lett faller fra hverandre så din hund ikke blir skadet om den treffer et hindrer. Vær tålmodig så vil dere begge ha en fin opplevelse.

Hinderhopp

Hinderhopp er en fin øvelse å begynne med om dere er nybegynnere. Har du en vaskekurv og noen gardinstenger har du alt du trenger for de første hindrene for din hund.Labrador mix dog jumping through hula hoop that girl in gray sweater holds up.

Har du noen PVC-rør liggende etter det siste renoveringsprosjektet? De fungerer veldig bra som hopphinder. Det beste er å sette de på et stativ der du lett kan heve og senke hinderhøyden etter hundens nivå.

Har du en rockering eller PVC-badering? Begge fungerer bra som hinder. Hold ringen opp og tren din hund til å hoppe gjennom.

Se til at alle hopphindre er laget slik at de faller fra hverandre om din hund treffer dem så du slipper skader på din hund.

Slalom

Har du noen orange kjegler fra barnas fotballtrening? Disse er ypperlige for å sette opp en slalomløype. Sett dem opp på rad til en bane som dere sammen løper gjennom.

Eller har du noen fakkelholdere til utomhusbruk? De fungerer også meget bra. De er selvfølgelig høyere enn konene men din hund vil fort forstå poenget med slalomløypen med dem.

Det er viktig å sikre kjeglene slik at de ikke velter hver gang hunden kommer litt borti. Samtidig må de være lette nok til at hunden ikke skader seg hvis den løper på en av dem. Ikke sett dem for tett eller for langt fra hverandre.

Begynn langsomt. La hunden gå rolig gjennom løypen før den løper. Du kan enten føre hunden med kobbel gjennom løypen eller lokke den med godbiter. Bare husk å gi klare kommandoer og håndtegn så hunden forstår hva du vil i øvelsen.

Tunnel

Mye i huset kan anvendes som tunnel. Har dine barn en leketunnel de har vokst fra? Disse lettvektstunnelene som lett kan pakkes sammen er perfekte for din hund.

Om din hund aldri har sett en tunnel før kan en kartongboks satt opp ned med åpninger på endene være en bra start. Du må kanskje støtte opp boksen litt så den blir stabil. Du kan også starte med kortere tunneler. Begynn med en dryg meter til din hund har lært seg å gå gjennom.

Om din hund aldri har trent agility med tunnel tidligere kan den være litt skeptisk. Da er det viktig å oppmuntre hunden. Du kan krype gjennom tunnelen selv og få din hund til å følge etter. Prøv også å legge ut godbiter i begynnelsen, midten og enden av tunnellen. Og, som ved all annen trening, oppmuntre din hund med ros så den forstår hva du vil.

Ramper

Ramper kan være en annen morsom øvelse i din hunds hinderløype. Noen sponplater og murblokker gir fine ramper som hunden kan løpe over. Sørg for å sikre platene slik at de ikke sklir når hunden løper opp og ned av rampen.

Endre rekkefølgen

Når din hund begynner å skjønne øvelsene og gjennomfører hinderbanen på grunnlag av dine kommandoer og tegn kan det være på tide å endre på rekkefølgen av hinderne. Da vil hunden få en forståelse for at hvert hinder er en selvstendig øvelse med egne kommandoer og ikke en alltid lik bane den bare kan løpe gjennom.

Vil du gjøre det litt mer spennende? Legg inn noen nye momenter som å hente en tennisball eller hoppe i et basseng og apportere et flytende objekt på slutten av banen. Trener dere på en varm sommerdag kan du også sette opp en vannspreder for å kjøle hunden ned. Bare se til at ikke hinderne blir våte og glatte. Vi vil jo ikke at hunden skal skli og skade seg.

Uansett hvordan du setter opp hinderløypen vil din hund ha stor glede av den. Og den vil få nødvendig mosjon og du vil nyte å se hunden din ta hinder etter hinder. Etterhvert kan du også begynne å ta tiden din hund bruker på løypen. Kanskje kan den bli en agility-hund på høyt nivå!

Litt om forfatteren

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila elsker hunder og katter og tror på ordet og hvordan et budskap kan informere—og attpåtil endre—målgruppen. Finn hennes tekster opp på Twitter @ReinventingErin eller http://erinollila.com.

 

Relaterte artikler

 • Hvordan får jeg hunden min til å slutte å bjeffe?

  Lær deg hvorfor hunden din bjeffer overdrevent og hvordan du kan hjelpe den til å kjenne igjen når den skal stoppe bjeffingen.
 • Fjerne aggressiv oppførsel

  Lær hvordan du skal se etter tegn på aggresjon og biting hos valpen og hvordan du kan trene den til å slutte med uønsket adferd.
 • Tidlig oppdragelse

  Valper lærer fort, så det er viktig å lære dem gode vaner så tidlig som mulig i livet. Her får du tips og råd om hvordan du kan oppdra den nye valpen din.
 • Hvem er lederen - Du eller hunden din?

  Følg disse enkle reglene for å vise valpen din at det er du som er lederen i flokken, dette gjør du for å være sikker på at valpen din vokser opp og blir en veldressert hund.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>