Hvorfor bjeffer hunden din?

Publisert av
min. lesing

Hva som ligger i et bjeffDog barking image

Bjeffing er en helt naturlig del av hundens atferd, og du skal forvente at valpen vokser opp til en hund som bjeffer. Det er urealistisk og urettferdig å tro at du kan oppdra hunden din til å aldri bjeffe. Det vil imidlertid være en fordel både for deg selv, familien din og naboene dine, om du kan holde bjeffingen under kontroll.

"Ti stille": Det er ikke overraskende at mange har problemer med at hunden bjeffer, siden hunden ikke aner om bjeffing er god eller dårlig atferd. En bjeffende hund vil av og til ignoreres, andre ganger få kjeft, og iblant til og med oppmuntres til å bjeffe, for eksempel hvis det befinner seg en mistenkelig fremmed i nærheten. For å hjelpe hunden din med å vite hva den skal rette seg etter, kan du benytte følgende grunnleggende regel: det er akseptabelt for hunden å bjeffe til den får beskjed om å holde opp.

"Ti stille" skal betraktes som en dressurkommando, ikke en utskjelling. La hunden bjeffe et par ganger, ros den for å advare deg, og si deretter "Slutt å bjeffe" mens du holder frem en godbit. Hunden vil straks holde opp siden den ikke kan lukte godbiten mens den bjeffer. Gi den belønningen etter et par sekunder. Øk gradvis tiden fra den slutter å bjeffe, til du gir den godbiten. Du kan få hunden til å slutte å bjeffe i opptil to minutter i en eneste dressurøkt.

Skulle du imidlertid bekymre deg over overdreven bjeffing som du ikke kan kontrollere, bør du spørre veterinæren om hva du kan gjøre med det, for eksempel trening med en spesialist på området eller terapi.

Hyling: Hvis du trøster valpen når den hyler, vil det bare gjøre vondt verre. Den kommer til å tro at den får belønning for å hyle, og gjøre det til en vane. Du kan faktisk hjelpe den med å lære å slutte ved å ikke gå til valpen når den hyler. Ved å overse valpen og bare gi den oppmerksomhet når den slutter å klynke, vil den lære at den ikke vinner noe på å hyle og klynke.

Relaterte artikler

 • Små hunderaser: Verdt å vite

  Thinking of getting a small dog? Learn the pros & cons of small dog breeds, such as food & living space specifics, to decide if they're a good fit for you.
 • Hva hunden prøver å fortelle deg

  Ord er viktig for kommunikasjonen oss mennesker imellom, mens hunder kommuniserer med kroppsspråk og lyder. Lær deg å tolke hundens signaler
 • Hva betyr egentlig valpens oppførsel?

  Finn ut hvordan du kan tolke valpens oppførsel gjennom kroppsspråk, blant annet ved å studere hale og holdning, og se hvordan den endrer atferd etter hvert som den blir eldre.
 • Separasjonsangst

  Dogs running Dersom du må la din hund være alene kan det medføre separasjonsangst.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Valpefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature støtter immunforsvaret og en sunn utvikling av hjerne, muskler og ben. Med høye nivåer med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA fra fiskeolje.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Valpefôr med lam og ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Lamb and Rice er sammensatt for å støtte et sterkt immunforsvar og en sunn fordøyelse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimale nivåer med omega-3 og -6.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Valpefôr med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken er sammensatt for å støtte immunforsvaret og bevegelighet, med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA fra fiskeolje.