Hvorfor bjeffer hunden din?

Published by
min. lesing

Hva som ligger i et bjeffDog barking image

Bjeffing er en helt naturlig del av hundens atferd, og du skal forvente at valpen vokser opp til en hund som bjeffer. Det er urealistisk og urettferdig å tro at du kan oppdra hunden din til å aldri bjeffe. Det vil imidlertid være en fordel både for deg selv, familien din og naboene dine, om du kan holde bjeffingen under kontroll.

"Ti stille": Det er ikke overraskende at mange har problemer med at hunden bjeffer, siden hunden ikke aner om bjeffing er god eller dårlig atferd. En bjeffende hund vil av og til ignoreres, andre ganger få kjeft, og iblant til og med oppmuntres til å bjeffe, for eksempel hvis det befinner seg en mistenkelig fremmed i nærheten. For å hjelpe hunden din med å vite hva den skal rette seg etter, kan du benytte følgende grunnleggende regel: det er akseptabelt for hunden å bjeffe til den får beskjed om å holde opp.

"Ti stille" skal betraktes som en dressurkommando, ikke en utskjelling. La hunden bjeffe et par ganger, ros den for å advare deg, og si deretter "Slutt å bjeffe" mens du holder frem en godbit. Hunden vil straks holde opp siden den ikke kan lukte godbiten mens den bjeffer. Gi den belønningen etter et par sekunder. Øk gradvis tiden fra den slutter å bjeffe, til du gir den godbiten. Du kan få hunden til å slutte å bjeffe i opptil to minutter i en eneste dressurøkt.

Skulle du imidlertid bekymre deg over overdreven bjeffing som du ikke kan kontrollere, bør du spørre veterinæren om hva du kan gjøre med det, for eksempel trening med en spesialist på området eller terapi.

Hyling: Hvis du trøster valpen når den hyler, vil det bare gjøre vondt verre. Den kommer til å tro at den får belønning for å hyle, og gjøre det til en vane. Du kan faktisk hjelpe den med å lære å slutte ved å ikke gå til valpen når den hyler. Ved å overse valpen og bare gi den oppmerksomhet når den slutter å klynke, vil den lære at den ikke vinner noe på å hyle og klynke.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ VetEssentials™ Valp Mini Kylling

  <ul><li><p>Eksklusivt hos dyrlegen. Komplett ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • Hill's™ VetEssentials™ Valp Medium Kylling

  <p>Eksklusivt hos dyrlegen. Avansert ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>
 • Hill's™ VetEssentials™ Valp stor rase kylling

  <p>Eksklusivt hos dyrlegen. Komplett ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>