En tur på stranden: Slik forbereder du valpen

$authorText
MIN READ

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har du planer om å ta den nye valpen din med på stranden for første gang? Etter hvert som det blir varmere i været, får du kanskje lyst til å ta valpen med for å bade – men er usikker på hva du kan forvente deg. Du har kanskje hørt om hundevennlige strender, men kjenner du til reglene? 

Og dessuten: Hvor skal du dra? Hva skal du ta med deg? Les denne praktiske veiledningen, som kan hjelpe deg med planleggingen.

Planlegg i forkant

German Shepherd running through shallow waves at the beachHundevennlige strender er vanligvis ikke så vanskelig å finne, men det kan lønne seg å gjøre litt undersøkelser. Mange strender som tillater hunder, har regler – for eksempel at de må holdes i bånd eller holdes borte fra visse områder. Hvis du har en bestemt strand i tankene, bør du sjekke på nettet for å gjøre deg kjent med reglene på forhånd. 

Hvis du vil at hunden skal løpe fritt omkring, må du kanskje se etter en strand som tillater dette. Dette kan bety en lengre tur enn du hadde sett for deg, og du må planlegge reiseruten og legge inn pauser underveis, slik at hunden får gjøre fra seg og strekke på beina. Hvis du reiser til et nytt sted, er det også lurt å sjekke kontaktopplysningene til veterinærklinikker i nærheten av bestemmelsesstedet (i tilfelle noe skulle skje med den lille strandløven din).

Pakkeliste

Når du drar på stranden, tar du vanligvis med deg mer enn bare badetøy. Det er ikke stort annerledes å ta en hund med på stranden. Her er en liste over ting du bør ta med for å holde hunden trygg – og legge til rette for en avslappende og morsom dag:

 • Vannflaske
 • Vannskål
 • Strandparasoll eller strandtelt
 • Hundeseng eller hundeteppe tilpasset alle værforhold
 • En lekegrind for å holde små hunder trygt på plass
 • Rikelig med håndklær
 • Hundesolkrem
 • Hunderedningsvest med håndtak
 • Hundeposer
 • Fôr og godbiter
 • Flytende og vanntette hundeleker
 • Hundesko for å beskytte potene mot den varme sanden
 • Hundebriller for å beskytte øynene mot sol og salt
 • Førstehjelpsutstyr til hunden
 • En vanntett GPS-sporingsenhet til å feste på halsbåndet

Sikkerhet på stranden

Dog walking on the beach at sunset with owner in tow.Så snart du får deg hund, forstår du at den har det med å rote seg bort i ting den ikke burde. Følg disse tipsene for å minimere sjansen for at hunden blir syk eller skader seg:

 • Før du lar hunden utforske stranden, bør du finkjemme stranden for eventuelt søppel den kan prøve å spise, eller skarpe gjenstander slik som knuste flasker, hermetikkbokser eller skjell som kan forårsake skade.
 • Ikke la den drikke saltvann. Hvis du ser tegn på at hunden er varm eller tørst, må du passe på å gi den rikelig med ferskvann å drikke. 
 • Beskytt den mot overoppheting, som kan føre til varmeutmattelse eller heteslag. Hvis den begynner å pese mye eller virker sliten, må du få den til å legge seg på en seng eller et teppe i skyggen og drikke vann. Hold øye med hunden, og hvis den virker sløv eller desorientert, eller den ikke begynner å puste normalt igjen, bør du kontakte veterinær umiddelbart. Visse flatfjesede hunder eller hunder med mye pels, slik som bulldoger og huskyer, må tas ekstra hensyn til i varmen. 
 • Sko beskytter potene mot forbrenning i den varme sanden, og mørke briller laget for hunder beskytter øynene mot solskader. 
 • Smør inn nesen, ørene og andre områder der pelsen er tynn, med solkrem for hunder. Hunder er like utsatt for solforbrenning og hudkreft som vi er. Lyshårede hunder bør ikke tilbringe for mye tid i solen, da pelsen deres ikke gir noen særlig beskyttelse. 
 • Ta på den redningsvest hvis den skal svømme eller leke i vannet. Selv hunder som er gode til å svømme, kan bli slitne og få problemer. En vest med et håndtak på ryggen gjør det enklere å dra hunden i land om nødvendig. 
 • Pass på at den til enhver tid har på seg halsbånd med ID og kontaktopplysningene dine på, i tilfelle dere blir atskilt. Du kan også vurdere å sette på en vanntett GPS-sporingsenhet. Dette er spesielt viktig for hunder som blir nysgjerrige på andre skapninger som måker eller andre hunder på stranden. Hvis hunden din fremdeles er valp og i dressurfasen, må du holde den i bånd for å hindre at den rømmer. Det kan også være lurt å vente til den er gammel nok og dressert, slik at dere kan slappe av og virkelig nyte dagen på hundestranden.

Ta deg tid til å vaske saltvannet bort fra hundens pels før dere drar hjem. Da kan du forhindre at den begynner å klø eller slikker for mye salt av seg selv. De fleste offentlige strender har en vannslange eller utendørs dusj, men ta hensyn til menneskene som bruker den. 

Når du har lest dette, tenker du kanskje at det å leke med hunden på stranden slett ikke er noen lek. Men som god hundeeier vil du så klart gjøre alt du kan for å gjøre valpens første dag på stranden morsom og minneverdig. Når du har forberedt deg, er du dessuten klar for fremtidige turer, slik at spontane dager på stranden med den firbeinte bestevennen din kan bli en sommertradisjon.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus is a pet parent, pet blogger and novelist from Tulsa, Oklahoma, where she usually writes under the supervision of a lapful of furbabies.

Related Articles

Related products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>