Hvor ofte bør jeg mate hunden min?

Published by
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hunder i vekst trenger rikelig med fôr, og veterinæren din forteller deg nok at du må fôre en valp flere ganger daglig. Men hva med når hunden din blir eldre? Du lurer kanskje på "hvor ofte bør jeg fôre hunden min?" eller "hvor mye bør hunden min spise?"

For å kunne gi deg svar på disse spørsmålene så får du her noen fôringsretningslinjer som dekker lekne valper, avslappede seniorer og alle aldre i mellom.

Valpeernæring

Siden valper vokser raskt og forbrenner mye energi, trenger de å spise svært næringsrik mat, og de trenger det ofte. I starten så må du fôre valpen din flere ganger daglig, og deretter venne den til å spise færre ganger om dagen. Denne prosessen vil hjelpe den med å vokse seg stor og sterk.Jack Russell terrier-valp spiser mat av en skål.

6 til 12 uker

Valper bør spise fôr som er ernæringsmessig utformet til å kunne støtte benvekst, muskelvekst og energibehovet til en valp som er i bevegelse. Valpefôr av høy kvalitet inneholder optimale mengder protein, DHA og vitaminer for å sørge for at valpen vokser med passende hastighet. Kennel Club UK anbefaler fire måltider om dagen for valper i løpet av denne tidsperioden. I starten er det også en god idé å gi valper fôr som har stått i bløtt for å hjelpe dem med å tygge.

3 til 6 måneder

Kennelklubben anbefaler å redusere antall måltider til tre om dagen når valpen din blir fire måneder gammel. I løpet av denne tidsperioden, fôr de med valpestore porsjoner, helt til du ser at babymagen og lubbenheten dens begynner å forsvinne – tegn på at kroppen begynner å modnes.

6 til 12 måneder

Etter seks måneder anbefaler Kennelklubben å redusere antallet til to fôringer daglig. Dette er også et godt tidspunkt å begynne å tenke på hvilket fôr du vil tilby når du bytter fra næringsrik valpefôr til voksenfôr. Selv om du alltid bør forhøre deg med veterinæren din angående din valps individuelle behov, går små og mellomstore raser vanligvis over til voksenfôr ved 12 måneder, mens store eller gigantiske raser kanskje ikke bytter før de er 18 måneder gamle.

Det er også greit å gå over til voksenfôr over en 5-7 dagers periode. En for brå endring kan forårsake mageproblemer for hunden din. For å bytte mellom fôr, bland hundens nåværende fôr med en liten mengde av det nye fôret. I løpet av en uke kan du gradvis redusere mengden av det gamle fôret mens du øker mengden nytt fôr for en trygg og komfortabel overgang.

Som med alt som spiller en sentral rolle i hundens generelle helse og utvikling, snakk med veterinæren din om riktige fôringsregimer. Mens hundematposer og -bokser ofte vil gi fôringsinstruksjoner på emballasjen, kan kaloribehovet variere fra hund til hund basert på rase, vekt, aktivitetsnivå og mer. Veterinæren din vil kunne gi deg den beste anbefalingen for at du skal kunne fôre valpen din med sunn vekst i tankene.

Å fôre en voksen hund

Når hunden din er ferdig utvokst, så må du sørge for at du gir den et fôr som holder den frisk og i form, slik at den unngår å utvikle helseproblemer. Fôrtypen og porsjonsstørrelsen dens bør tilpasses dens rase, størrelse og livsstil. Igjen, dette er en god samtale å ha med veterinæren din for å sikre at hunden din får tilstrekkelig med ernæring.

1 til 7 år

De fleste eiere fôrer voksne hunder to halve porsjoner om dagen. Hvor mye er det? Det kommer an på hunden din. Vei fôret i stedet for å bruke øyemål, for å forsikre deg om at hunden din får i seg riktig mengde hver dag. Hold øye med hunden din for tegn på vektøkning, og kutt ned på fôrmengden om nødvendig, under tilsyn av veterinæren din. Noen av tegnene på at hunden din er overvektig inkluderer at du ikke klarer å føle ribbenene dens, tap av en merkbar midje, fettputer over hoftene og halerota og en vaglende gangart.

Hunder bør spise til faste tider, vanligvis en gang om morgenen og en gang om kvelden - nøkkelen er rutiner. Husk også at typen fôr du velger er viktig. Hvis du har en mer stillesittende hund, bør du vurdere et fôr som passer til livsstilen dens for å sørge for at den fortsatt får de riktige næringsstoffene, uten at den går opp i vekt.

7+ år

Hunden din blir eldre og kanskje litt tregere. Husk at hunder eldes raskere enn folk gjør, så store helseendringer skjer mye tidligere i livet. Velg et fôr som er spesielt formulert med ingredienser som støtter hjernen, immunforsvaret og fordøyelsesfunksjonen, energinivået og en blank og fin pels. Fôr utviklet for aldrende hunder tar også i betraktning at stoffskiftet deres sannsynligvis vil ha bremset ned. Å velge det riktige fôret vil bidra til å gi den gamle hunden din den riktige mengden kalorier, samtidig som den inkluderer ekstra næringsstoffer for å hjelpe den med å få tilbake den ungdommelige ånden sin.

Omsorg for en senior


Hunden din har nå offisielt kommet seg over i seniorlivet. Med alderen endrer hunden din seg, så sørg for at du holder et øye med ernæring og helse, og kontakt veterinæren din for å diskutere om du burde bytte til et fôr for eldre hunder.

Langhåret seniorhund av blandet rase snuser matskål mens kvinnen heller i fôr. title=Større raser kan eldes raskere raskere enn mindre raser, så det er viktig å spørre veterinæren din om når hunden din har nådd sine gylne år. For eksempel kan det hende at Jack Russell-terrieren din fortsatt spretter rundt i huset i elleveårs alderen, mens golden retrieveren din kan bremse opp innen syvårsalderen.

Det kan være rundt denne tiden du burde kutte ned på fôret for å unngå vektøkningen som an skyldes en nedgang i aktivitetsnivået. Du bør også se på eldre hunder for tegn på vekttap, som kan være et tegn på helseproblemer, som tannproblemer. Fortsett med å fôre to ganger daglig, da hunden din kanskje setter pris på rutinen. Hvis du ser endringer i hundens vekt eller spisevaner, snakk med veterinæren din.

Å fôre hunden din med riktig mengde høykvalitets hundefôr gjennom hvert trinn i livet vil gjøre mye for å holde din firbeinte venn sunn. Akkurat som spisemengdene varierer fra person til person, varierer spisemengdene fra hund til hund, og derfor er det å konsultere veterinæren det beste stedet å starte.

Husk at aldersgruppene og informasjonen ovenfor bare er retningslinjer. Helseproblemer kan aldre hunden din raskere, eller de kan forbli friske langt opp i seniorårene. Å overvåke hundens helse, velge høykvalitets hundefôr for alle livsfaser og holde en åpen dialog med veterinæren din, vil hjelpe deg med å svare på hvor mye du skal fôre hunden din og ta de beste valgene for å gi næring til den pelskledde vennen din, gjennom valpetiden og inn i dens gylne år.

Relaterte artikler

Relaterte produkter