Å reise med kattungen

Publisert av
min. lesing

Ut på tur

Hvis du ønsker å ta kattungen med deg, eller du av en annen grunn blir nødt til å ta den vekk fra huset, skal du transportere den i en sikker transportkasse.

De fleste katter er ikke så glade i slike kasser, og løper ofte sin vei så snart de ser at den tas ut av skapet! For å forhindre at kattungen utvikler denne frykten, er det lurt å la transportkassen stå på et sted der katten kan komme til den, med døren åpen. Det hjelper hvis du gjør kassen til et morsomt og behagelig sted for kattungen, spesielt hvis du legger noen av yndligslekene i den. Kattungen vil snart betrakte kassen som sin egen lille hule, og ikke være redd eller engstelig for å gå inn i den.

Hvilken type reisebur?

Kasser av plast er best, fordi de er robuste og lette å rengjøre. Pappesker egner seg bare til veldig korte reiser. En kasse med åpning i toppen er best siden det er lettere å ta katten inn og ut av den. Kassen skal være godt ventilert og fluktsikker, og i bunnen skal du legge absorberende papir og et mykt pledd eller håndkle. Til lange reiser bør du ta med en liten sandkasse. Sørg også for at det er masse plass som luften kan sirkulere i.

Tid for å dra!

Når du skal kjøre i bil, setter du transportkassen slik at kattungen kan se hva som skjer utenfor. Sørg også for at kattungen får skygge, siden den ellers kan få heteslag. Solvern til biler kan kjøpes i butikker med barneutstyr. Det kan virke innlysende, men du må aldri la en kattunge bli værende uten tilsyn i en uventilert bil.

Hvis du fôrer kattungen før en kjøretur, kan den bli dårlig, så du er best å vente til du kommer frem. Den vil imidlertid ha behov for vann på en lengre reise, og du kan få kjøpt spesielle vannflasker eller skåler som kan festes til buret. Kattungen kan bli bilsyk, og det finnes medisiner som kan hjelpe mot dette. Forhør deg med veterinæren, og vær forberedt på at det kanskje er best å ikke ta kattungen med i det hele tatt.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)