Hudallergi

Publisert av
min. lesing

 

Hudallergi er ikke uvanlig for hunder og de samme pollenfrøene og husstøvet som kan fremkalle allergiske reaksjoner hos mennesker, kan ha samme effekt på hunder. Allergisk dermatitt er en inflammasjon i huden og kan komme av flere ting, men resultatet er nesten alltid det samme, en ukomfortabel hund som ikke kan slutte å slikke eller klø. I ekstreme tilfeller kan det også forekomme hårtap.

Hva kan du gjøre?

Dyrlegen din kan prøve å hjelpe hunden din på mange måter, f.eks. injeksjoner, orale medikamenter, kostholdsveiledning, spesielle sjampoer, bad, salver og miljøbehandlinger.

Hjemme kan du gi den masse rent vann (dyrlegen din anbefaler kanskje også destillert vann). Dersom dyrlegen har tatt en biopsi eller foreskrevet en medisin, pass nøye på at du følger instruksjonene for bruk og restriksjoner. Bruk miljøvennlige sprayer kun som anvist og pass godt på om hunden din viser tegn på at tilstanden forekommer gjentatte ganger.

Ikke nøl med å ringe klinikken dersom du har spørsmål eller problemer.

Mat til ettertanke

Kostholdet kan hjelpe hunder med matallergi og ernæringsmessig fettsyretterapi har blitt brukt på hunder med allergiske hudsykdommer, eller hunder med pruritt eller dermatitt.

Det er flere forskjellige mattyper tilgjengelig alt etter hvor alvorlig allergien er. Les mer om de fordelene Hills™ Science Plan™Sensitive Skin-fôret kan gi for din hund, eller kontakt dyrlegen din med spørsmål om det terapeutiske fôret Prescription Diet™ kan være effektivt for hunden.

Loppekontroll

Hundelopper er ikke vanlige i Norge, men dersom du reiser til varmere strøk kan lopper være et problem. Hvis hunden din er mye ute, er en fullstendig eliminasjon av lopper nærmest umulig. Et mer realistisk mål er loppekontroll. Dette krever at man kontrollerer livssyklusen til en loppe med et av de meget effektive produktene som er tilgjengelig i dag. Dyrlegen din vil kunne anbefale hvilket produkt som passer best for din hund og ditt hushold.

Miljømessig behandling er også viktig innen loppekontroll. Hyppig støvsuging fjerner loppeegg i tepper (bare bli kvitt støvsugerposen raskt). Å vaske sengen til hunden din, er også tilrådelig. Sprayer kan anbefales av din dyrlege. Forebyggende tiltak før du ser loppene, kan redde både deg og hunden din fra masse ubehag.

Flått

Flått sprer sykdommer som lymfesykdom (borrelia) og både mennesker og hunder kan bli smittet av disse sykdommene, så flått er et problem som må tas på alvor. Dersom hunden bor landlig til eller besøker landlige områder, bør den bli sjekket for flått.

Hvis mulig, bør du holde hunden borte fra høyt gress og skog. Dersom du har vært ute og gått tur i slike områder, bør du undersøke hunden for små klumper i pelsen (lignende en vorte).

Rask fjerning kan forhindre spredning av flåttsykdommer. Ta med hunden til dyrlegen som kan fjerne flåtten med riktig utstyr ettersom du ikke vil brekke den og la deler av flåtten sitte igjen.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.