Hvorfor kattungen din klorer

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Start your cat with healthy scratching habits

Skarpe klør

Etter hvert som din kattunge vokser, vil også klørne vokse! For å holde dem korte, vil den klore. Kloring er en naturlig måte å markere territorium på, og det er også en god måte for kunne strekke seg godt. Kloringen setter sine fysiske spor, men den vil også etterlate en duft fordi katten frigir hormoner når den klorer. Dette hjelper den til å markere sitt territorium og den vil føle seg trygg i sine omgivelser.

Du må ikke stoppe kloringen til katten din - det er en sunn og naturlig aktivitet. Men du må selvfølgelig sørge for at den ikke ødelegger møblene. Den beste måten å unngå dette er å gi den et kloretre eller klorebrett, de sortene som er dekket med tau eller bark synes å være de beste. Plasser kloretreet/klorebrettet i kattens favorittrom og oppmuntre den til å bruke det. Du kan også gni det inn med litt kattemynte for å gjøre det mer attraktivt for katten å ta i bruk.

Noen meget få ganger kan det bli nødvendig å klippe klørne til katten regelmessig. Du kan gjerne få dyrlegen til å gjøre det, eller så kan han eller hun gi deg råd om de beste klotengene hvis du ønsker å gjøre det selv. Spør dyrlegen om råd angående klippingen, slik at du kan utføre den uten å skape noe ubehag for katten din.

Relaterte artikler

 • Fjerne dårlige uvaner

  Skvetting er helt naturlig atferd for katten. Dette er kattens måte å markere et sted med informasjon om den selv. Dette vil ikke si at det er ønsket atferd når det skjer i dagligstuen!
 • Kattungepsykologi

  Det kan lønne seg å prøve å forstå hvordan kattungen din tenker, og hvorfor den oppfører seg som den gjør.
 • Katter i løpetid

  Katter i løpetid trenger spesiell omsorg og oppmerksomhet, Hvis katten din allerede har vært igjennom en løpetid husker du sikkert hvordan hun mjauet og skrek, og hele tiden krevde din oppmerksomhet.
 • Hvorfor mjauer katter?

  Selv små barn vet hvordan de kan herme etter kattelyder.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)