Hvorfor kattungen din klorer

Start your cat with healthy scratching habits

Skarpe klør

Etter hvert som din kattunge vokser, vil også klørne vokse! For å holde dem i trim, vil den klore. Kloring er en naturlig måte å markere territorium, og det er også en god måte for kunne strekke seg godt. Kloringen setter sine fysiske spor, men den vil også etterlate en duft fordi katten frigir hormoner når den klorer. Dette hjelper den til å markere sitt territorium og den vil føle seg trygg i sine omgivelser.

Du må ikke stoppe kloringen til katten din - det er en sunn og naturlig aktivitet. Men du må selvfølgelig sørge for at den ikke ødelegger møblene. Den beste måten å unngå dette er å gi den et kloretre eller klorebrett, de sortene som er dekket med tau eller bark synes å være de beste. Plasser kloretreet/klorebrettet i kattens favorittrom og oppmuntre den til å bruke det. Du kan også gni det inn med litt kattemynte for å gjøre det uimotståelig.

Noen meget få ganger kan det bli nødvendig å klippe klørne til katten regelmessig. Du kan gjerne få dyrlegen til å gjøre det, eller han kan gi deg råd om de beste klotengene hvis du ønsker å gjøre det selv. Spør dyrlegen om råd angående klippingen, slik at du kan utføre den uten å skape noe ubehag for katten din.

Relaterte artikler