Trening av to valper samtidig: Hvordan lykkes

Publisert av Kara Murphy
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Én ny hund om gangen er en stor nok utfordring for de fleste dyreeierene, og eksperter anbefaler ikke å adoptere to valper samtidig. Men om du allerede har hentet hjem to valper, kan du fordoble fornøyelsen med riktig trening og sosialiseringsteknikker.

Klar for å finne ut hvordan du trener to hunder samtidig? Lær mer her.

Trening av to valper samtidig: Hva kan gå galt?

Det er ingen tvil om at det er vanskeligere å adoptere to valper samtidig. Men ved å forstå og forvente de unike utfordringene på forhånd, kan dyreeiere dressere og sosialisere begge hundene så de blir fantastiske familiedyr.

I tillegg til praktiske hensyn rundt adopsjon av to valper (hvor mye blir kostnadene hos veterinæren? Har jeg nok plass?) byr oppdragelsen av dem på noen unike utfordringer:

  • Det er stor sannsynlighet for at to valper knytter seg til hverandre i stedet for deres nye menneskefamilie.

  • Valper som ble adopterte sammen kan bli nervøse eller engstelige når de er fra hverandre.

  • Hunder er individuelle, så hver valp lærer i sitt eget tempo.

En husky kysser en annen mens de sitter ute

Treningsstrategier

Dersom du har adoptert to valper, er det et par ting du kan gjøre for å forebygge atferdsproblemer samt lære opp flere hunder på en gang. Flere av disse forslagene beror på at valpene tilbringer tid fra hverandre:

  • Ha hundene i separate bur om natten. Burtrening bidrar til sikkerhet, skadebegrensning, reise og trening for å bli stueren. Dine nye valper bør plasseres i separate bur og være innen rekkevidde slik t du hører de i tilfelle de trenger deg.

  • Tren dem individuelt. Når du trener to valper, bør hundene gå på separate kurs. Alternativt, om du trener hjemme, jobb med den ene hunden mens den andre er med et menneskelig familiemedlem i et annet rom eller er opptatt med en smakfull aktivitetsleke. Du kan også sette hver valp i et langt, slakt bånd ute så de blir vant til å se hverandre få oppmerksomhet.

  • Sosialiser og lek med dem separat. Dette lar valpen bli mer selvstendig og lar den mer engstelige valpen leke uten å kjempe for din oppmerksomhet. Du kan prøve å ta med deg én valp om gangen på korte ærend utendørs, eller besøke en venns valpesikre hjem.

  • Gå på tur med én om gangen. Gi hver valp din fulle oppmerksomhet på sin daglige tur. Dersom du alltid går på tur med valpene sammen (selv om de ledes av forskjellige personer), kan den mer engstelige valpen bli avhengig av den andre valpen for trygghet og selvsikkerhet. Separate turer lar også hver valp snuse og møte andre hunder på sin egne måte.

Du prøver ikke å holde disse to potensielle bestevennene fra hverandre. I stedet gir du dem den plassen de trenger for å være dem de er mens de utvikler seg til å bli godt tilpassede voksne hunder. I det du begynner å forstå deres individuelle personligheter, styrker og svakheter, kan du inkludere mer gruppeaktiviteter så de kan trene sammen. Bare sørg for å gi hver valp nok kjærlighet og oppmerksomhet slik at det ikke blir en mangelvare som utløser konflikt eller kamper mellom valpene. Å trene to valper krever ekstra innsats for å forsikre seg om at hver valp får like mye oppmerksomhet.

Tingen med to hunder

Du bør alltid vurdere forpliktelsene angående tiden og kostnadene en ny pelskledd venn medbringer før du adopterer. Dette er desto viktigere om du tar med deg to stykk hjem! Dersom du bestemmer deg for å gå dobbelt opp med valper, kan du lykkes ved å behandle dem som individuelle personligheter, ved å trene dem tilstrekkelig og ved å tilbringe tid med dem rundt andre mennesker og hunder. Ved å følge disse stegene, hjelper du hundene bli nære deg for resten av livet og legger et godt grunnlag for et godt, veltilpasset liv for dine nye valper og familiemedlem.

Bidragsyters biografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og dyreeier som bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle som heter Maddie.

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Relaterte artikler

Relaterte produkter