Introduksjon av nytt fôr

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs


Nå som kattungen din er nesten voksen vil du måtte begynne å tenke på å få den over fra kattungefôr til voksenfôr, som passer behovene dens bedre.
Cat Eating

En ny type fôr bør alltid introduseres gradvis, selv dersom katten synes å like det. Dette vil redusere sjansene for at den får problemer med magen som følge av fôrskiftet.

Endringer i kostholdet påvirker forskjellige dyr på forskjellige måter, så det er viktig å følge nøye med under fôrskiftet.

Generelt sett er katter vanedyr. Katten din vil kanskje behøve litt hjelp med under byttet av fôr, spesielt dersom den er vant til kun én type fôr. Et annet tilfelle vil være dersom den er vant til et variert kosthold, men at dyrlegen har anbefalt en mer kontrollert diett på grunn av allergi, nyresykdom eller behov for å gå ned i vekt. Følgende forslag kan hjelpe i overgangen mellom fôrtypene:

  • Gradvis introduser nytt fôr over 7 dager
  • Øk porsjonen med nytt fôr for hver dag, samtidig som du minsker mengden av det gamle fôret. Ved slutten av uken gir du kun det nye fôret.
  • De fleste katter vil foretrekke boksemat når den er litt varm, slik at lukten og følelsen i munnen blir bedre. Man kan derfor varme opp det nye fôret til kroppstemperatur, men ikke høyere, dersom det er nødvendig.
  • Unngå å servere kaldt fôr.
  • Hvis nødvendig kan du endre konsistensen på boksematen ved å tilsette en liten mengde varmt vann. Det blir da mykere, og det vil bli enklere å blande sammen det nye og gamle fôret.
  • Ikke bli fristet til å tilsette menneskemat i det nye kostholdet. De fleste katter vil spise opp menneskematen først, og dermed utvikle en dårlig vane.
  • For veldig kresne og kravstore katter kan du prøve å gi det nye fôret som en belønning. Dette vil forsterke det positive båndet mellom eier, katt og det nye fôret.
  • Ha alltid en skål med friskt vann tilgjengelig.
  • Ingen katt bør gå sulten når den skal bytte fôr.
  • Dersom du har store problemer med å bytte fôr på katten, kan du spørre dyrlegen din om de har noen ekstra tips med tanke på oppførsel som kan hjelpe deg.

Dersom kattungen din trenger å bytte fôr for å bedre en medisinsk tilstand, er det viktig å følge alle råd dyrlegen gir. Appetitten kan bli påvirket av sykdom, så snakk med dyrlegen din om det finnes noe spesielt kosthold som kan hjelpe katten din.

Relaterte artikler

Relaterte produkter