Kan hunder spise kalkun?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Under høytider som høsttakkefesten kan det være fristende for mange å gi hunden en saftig kalkunbit. Men er det trygt for hunder å spise kalkun? Les videre for å finne ut hvorfor det vanligvis ikke er bra for hunden å spise kalkunkjøtt, og hvorfor hunder og kalkunbein er en farlig kombinasjon.

Kan hunder spise kalkunkjøtt?

En glad hund med en myk lekeDu har kanskje lagt merke til at kalkun er en vanlig ingrediens i hundegodbiter og hundefôr. Det går helt fint for hunder å konsumere små mengder av skinnfritt, ukrydret hvitt kalkunkjøtt, som er ordentlig kokt. Malt kalkun, så lenge den er fri for krydder og tilsetninger, er også utmerket for hunder.

Problemet med å gi hunder kalkun, er ikke selve kjøttet. Ifølge American Kennel Club er dette grunnen til at du ikke bør dele kalkun med hunden din:

 • Fettet i kalkunskinnet kan forårsake pankreatitt, en tilstand som får bukspyttkjertelen til å bli betent og opphovnet. I tillegg til å forårsake ubehag og smerte for hunden kan det også føre til alvorlige helseproblemer.
 • Krydrene som tilsettes i kokt kalkun, kan irritere hundens tarmsystem og føre til fordøyelsesproblemer, slik som oppkast og diaré.
 • Kalkun smaksettes ofte med hvitløk og løk, og begge deler er giftig for hunder.
 • Kjøttpålegg, kalkunpølser og andre typer prosessert kalkunkjøtt inneholder store mengder salt og konserveringsmidler som kan skade hundens helse og gi den mageproblemer. Du bør kun gi hunden din prosessert kjøtt nå og da og i svært små mengder – du kan for eksempel gjemme en tablett i en liten bit med kalkunpølse. Det er usunt, og til og med farlig, å gi hunden enhver type kjøttpålegg regelmessig, ifølge Top Dog Tips.

Kalkunbein: Er de farlige for hunder?

Det er liten tvil om at hunder elsker å tygge på og spise bein, men det kan faktisk være skadelig for hunden, ifølge AKC. Små bein fra fjærkre, inkludert kalkun- og kyllingbein, er spesielt farlige. Gnaging på beina kan forårsake:

 • skader i munn og hals
 • kvelning eller obstruksjon i halsen
 • tarmblokkering
 • hull i mage eller tarm
 • forstoppelse eller smertefulle tarmbevegelser
 • endetarmsblødning

Noen av disse skadene, som tarmblokkering, kan kreve en umiddelbar operasjon.

Hunden min har allerede spist et kalkunbein: Hva bør jeg gjøre?

Selv om du gjør alt for å forhindre det, er det fort gjort at hunden din en eller annen gang får tak i litt kalkunkjøtt eller et bein og gomler det i seg før du rekker å stanse den. Hvis dette skjer, er det viktig å ikke få panikk. Ikke prøv å rive maten bort fra hunden, spesielt hvis den oppfører seg aggressivt rundt mat. Hvis du mistenker at hunden kan ha spist et bein, foreslår AKC at du ringer veterinæren for å be om råd. De kan forklare hvordan du kan redusere risikoen for at hunden tar skade.

Hold hunden under nøye oppsyn. Kontakt veterinæren straks hvis hunden har vanskeligheter eller smerter når den prøver å gjøre fra seg noen dager etter at den har spist et bein, da fragmenter kan forårsake (endetarms-)irritasjon. Andre symptomer som bør få deg til å oppsøke veterinæren, inkluderer:

 • letargi
 • tap av appetitt
 • oppkast
 • forstoppelse eller anstrengelse ved tømming av tarm
 • blodig avføring
 • oppblåst eller utspent mage
 • rastløshet eller problemer med å bli komfortabel

Hvis du vil at hunden skal nyte smaken av kalkun på en trygg måte, uten risiko for bein eller usunne tilsetningsstoffer, kan du gi den en hundegodbit laget med kalkun. Da gjør du den akkurat like glad, og du slipper å lure på om du utsetter den for fare.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er hunde- og katteeier, blogger og forfatter, fra Tulsa i Oklahoma. Hun sitter vanligvis og skriver omgitt av sine pelsekledde venner.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>