Gode katteråd i julesesongen

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Nå er det nesten jul, noe som betyr at hjemmet fylles med mange nye dufter og ting

Noen katter kan bli urolige hvis det skjer for mange endringer. Heldigvis kan du gjøre noen tiltak for å få katten din til å føle seg tryggere. Selv om katter ikke liker forandring, er julen en stor høytid for oss mennesker, kanskje enda større i år, når vi endelig kan dele høytiden med venner og familie. 

Julerengjøring med måte

Katter er veldig overfølsomme for dufter og kan bli stresset hvis deres egen duft forsvinner hjemmefra. Katter ønsker å lukte sin egen lukt og er dermed tiltrukket av stedet der de pleier å ligge. Hvis du skal ta hovedrengjøringen til jul, bør du avstå fra å vaske alle kattens kurver, puter og tepper. 

Bruk en trygg duft

Bruk om nødvendig en Feliway Optimum duftdispenser fra begynnelsen av desember. Den gir en komfortabel duft- noe som gir katten din en følelse av sikkerhet - selv om mange nye ting skjer i løpet av måneden. Plasser den i rommet der katten din oppholder seg oftest

Et stabilt juletre

Mange katter elsker juletrær! For dem er de som en liten jungel som de kan gjemme seg i og klatre rundt, mange av dem vil spille 'Jeg skremmer deg- lek'. Hvis det til og med er litt morsomme katteleker under treet, vil det få selv den mest late katten opp på potene. Katter elsker også å klatre i treet mens de prøver å dra ned all pynten. Derfor er det viktig å sørge for at juletreet er riktig festet slik at det ikke plutselig kan velte!

Katter elsker pappesker!

Hvis du skal ha julegaver liggende under treet, er det lurt å sette en pappeske med et stort hull under treet til katten din. Det vil fungere som et spennende julehi for katten din.

Vokt dere for farlige juleartikler

Ikke legg gavebånd på pakkene dine, da de kan gjøre stor skade hvis katten din prøver å spise dem. I stedet for stearinlys, som katten kan brenne seg på anbefales batteridrevne lyskjeder.

Ingen julemiddag for katten 

La katten spise sitt vanlige kattefôr og ikke gi den menneskenes julemiddag. Dette kan gi mageforstyrrelser og diaré hos katten. Hvis katten tigger ved bordet, kan du gi den et nytt leketøy i stedet.

Giftige blomster 

Mange av juleblomstene er giftige for katter. Disse inkluderer julestjerne, julerose, svibler, tulipaner og amaryllis. De mest giftige av dem alle er den vakre tigerliljen og dagliljen. Her er hele planten dødelig for katten din. Det trenger ikke engang å spise av blomsten for at de kan ta skade av det. Det er nok med å bare få litt pollen på pelsen, da katter slikker det i seg. 

Hvis du vil ha disse blomstene hjemme, må du plassere de et sted som katten ikke kan nå, men husk at katter kan krype og hoppe opp til de mest utrolige stedene.

Hvis katten din liker å gnage på planter, kan du kjøpe litt kattegress som den kan kose seg med.

Hvis katten din har vært i kontakt med en giftig blomst, må du kontakte veterinæren din umiddelbart. 

Kjøp en sunn julegave til katten din

Kanskje du vurderer å kjøpe kattesnacks til jul, men de fleste katter trenger faktisk å bevege seg mer om vinteren, så de ekstra kaloriene er ikke alltid en god idé. I stedet kan du kjøpe det noen leker som stimulerer den til å bevege seg litt. Lek gjerne med katten din tre ganger om dagen. Det kan gjerne være litt vill lek, hvor katten din får muligheten til å hoppe, springe, klatre og løpe etter en spennende leke. Husk at katten alltid skal jage "byttet" og jag derfor ikke katten med leken. Dette strider mot jaktinstinktet.

Ha en riktig god jul!

Hilsen katteadferdsrådgiver Susanne Hellman Holmström og katten Hjärtrud

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.