Merkelige ting katter gjør og hvorfor vi elsker dem

Published by
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

De fleste katteeierne er enige om at de elsker sine katter på grunn av de rare tingene katter gjør. Uforutsigbarheten til morsom katteatferd kan lysne alle husholdninger, men det du ser på som dumt og underholdende er bare dem som følger deres instinkter. De tolererer og inkorporerer mennesker i deres daglige rutine, og vinner dem over med den ene morsomme handlingen etter den andre.

Her er fem unike, noen ganger mystifiserende, kattegenskaper som får deg til å bli forelsket.

1. Elting

En av de mest vanlige og særegne katteaktige manifestasjonene av kjærlighet er elting. Så snart du klatrer i sengen eller krøller deg i favorittstolen din, vil de dukke opp ut av ingenting for å massere deg og/eller teppene!

Ammende kattunger elter for å stimulere mors melkestrøm, men katter har en tendens til å bære denne oppførselen inn i voksenlivet. Blå Kors sier at elting er et stort kompliment, fordi det betyr at katten din ser på deg som en trygg, trøstende skikkelse. En annen teori er at elting er kattens måte å markere sitt territorium ved hjelp av svettekjertlene i potene. Uansett årsak, kan dette være en av de mest sjarmerende tingene katten din gjør. I katteverdenen er elting lik kjærlighet og hengivenhet.

2. Smidighet

En av de morsomme vanene som får disse kattevideoene til å bli virale, er muligheten til uten store anstrengelser å hoppe til store høyder, med en utrolig balanse. Det er til og med profesjonelle smidighetskonkurranser for katter for å feire deres vilje til å hoppe gjennom ringer eller krype gjennom tunneler.

Det er viktig å ikke lokke dem til å utføre triks som kan føre til skade fordi katter ikke alltid lander på føttene i motsetning til hva mange tror! Likevel må du beundre deres skjulte trekk. Å se pelsbarnet ditt jage en katteleke opp og ned trappene, eller slå på et stykke kattemat, gir deg et sete på første rad til ditt eget akrobatiske show!

3. Gjemmer seg på små steder

Er det noe søtere enn å se et sett med yndige perleøyne som stikker ut av en papirpose eller er krøllet sammen i en liten pappeske (som er tre ganger mindre enn katten!)? Katter er beryktet for å oppsøke små gjemmesteder, og selv om denne oppførselen er supersøt, får den også katter til å føle seg tryggere. De søker komfort, sikkerhet og varme på steder som virker så merkelige for deg: en skoeske eller til og med vasken på badet.

Denne egenskapen henger også sammen med deres evne til å sove hvor som helst, når som helst, og det er derfor du ikke bør bli overrasket over å finne din kattevenn krøllet sammen i en skittentøyskurv eller i en tom bokhylle. Men vær forsiktig - du ser dem kanskje ikke alltid gjemme seg, så vær sikker på at du vet hvor de er, slik at du ikke ved et uhell skader dem eller låser dem inne i et skap.

4. Løping fra den ene til den andre enden av huset

Dette er muligens den rareste av de rare tingene katter gjør, og de gjør det mye. Hvis du har bodd med en katt lenge, har du sett dette skje. De vil bare sitte der, stille og upretensiøse, når de plutselig pilter over rommet i toppfart for å jage ... vel, ingenting. Eller det du tror er ingenting.

Katter er utrolig innstilt på miljøet; de ser og hører ting folk ikke kan, som den hybelkaninen som flyter gjennom luften ti meter unna. Det skremmer deg litt å se pusen din sitte i et hjørne og stirre på noe usynlig, men vær trygg på at de sannsynligvis har fått øye på noe viktig.

5. Spionasje

Spionasje er en unik og noen ganger nervepirrende oppførsel der katter utmerker seg. Hvis du noen gang har våknet midt på natten for å se at de stirrer på deg, eller tror du er alene i rommet og skjønner at din "skumle" kattunge står bak deg, vet du at katter utmerker seg med denne unike - og litt irriterende - oppførselen.

Katter liker å holde et øye med oss mennesker! Som en liten enmanns nabovakt, vil de stirre ut av vinduet i timevis og holde øye med andre når de kommer og går. De har til og med vært kjent for å titte gjennom persienner eller åpne gardiner for å få bedre sikt. Og ja, naboene vil tro at det er deg som spionerer på dem!

Dette er bare noen av de rare tingene katter gjør for å bringe kjærlighet, moro og trøst inn i verdenen din!

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)
  Buy Now »