Vis at du bryr deg og tren hunden din

Publisert av
min. lesing

Hunder er ofte veldig energiske, og trening er den perfekte måten å få brukt opp all den ekstra energien på. Trening er faktisk en avgjørende del av en hunds helse.
Forskjellige hunder har forskjellige treningsbehov, og du må kjenne hunden din godt nok til å skjønne ut fra oppførselen hvor mye trening som er nok. Det er ikke alltid sånn at jo større hunden er, jo mer trening trenger den/ har den lyst på.

Alder spiller også en rolle for hvor mye trening hunden din trenger for å opprettholde optimal helse. Valper burde ikke overtrenes, men man burde begynne med litt, ganske ofte, og så bygge seg opp til lengre turer. Å trene hunden handler ikke bare om fysisk trening for å holde kontroll på vekta, men også om mental stimulering. En veltrent hund vil også være en lykkeligere hund, i både kropp og sjel.

Hunder er ofte mer fornøyde, og med et mer stabilt temperament, når de får regelmessig trening. Når du går tur med hunden din, kan du samtidig trene på lydighet. Hunden kan lære seg å ikke løpe etter biler og sykler, følge enkle kommandoer når de går uten bånd og å samhandle med omgivelsene sine på en passende måte.

En regelmessig treningsrutine er helt nødvendig

Forplikt deg til det, ved å sette av tid hver dag til å trene med hunden din. Det er viktig å planlegge dette på forhånd, slik at det ikke blir så lett å forsømme det ved å utsette. Noen hunder har naturlig et overskudd av energi, og trenger å bli underholdt, ellers kan de kjede seg og vise negativ atferd. Næringsrik mat, som den som er utviklet av Hill’s, kan hjelpe, fordi den ikke inneholder tilsetningsstoffer som kan gjøre hunden enda mer hyperaktiv. For å optimalisere helsen til hunden din, er det viktig å planlegge en utfordrende treningsrutine, akkurat som menneskelige atleter gjør. En god rutine som inkluderer tilstrekkelig trening hjelper til å opprettholde en god generell helse, og normale energinivåer.

Relaterte artikler

Relaterte produkter