Vis at du bryr deg og tren hunden din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hunder er ofte veldig energiske, og trening er den perfekte måten å få brukt opp all den ekstra energien på. Trening er faktisk en avgjørende del av en hunds helse.
Forskjellige hunder har forskjellige treningsbehov, og du må kjenne hunden din godt nok til å skjønne ut fra oppførselen hvor mye trening som er nok. Det er ikke alltid sånn at jo større hunden er, jo mer trening trenger den/ har den lyst på.

Alder spiller også en rolle for hvor mye trening hunden din trenger for å opprettholde optimal helse. Valper burde ikke overtrenes, men man burde begynne med litt, ganske ofte, og så bygge seg opp til lengre turer. Å trene hunden handler ikke bare om fysisk trening for å holde kontroll på vekta, men også om mental stimulering. En veltrent hund vil også være en lykkeligere hund, i både kropp og sjel.

Hunder er ofte mer fornøyde, og med et mer stabilt temperament, når de får regelmessig trening. Når du går tur med hunden din, kan du samtidig trene på lydighet. Hunden kan lære seg å ikke løpe etter biler og sykler, følge enkle kommandoer når de går uten bånd og å samhandle med omgivelsene sine på en passende måte.

En regelmessig treningsrutine er helt nødvendig

Forplikt deg til det, ved å sette av tid hver dag til å trene med hunden din. Det er viktig å planlegge dette på forhånd, slik at det ikke blir så lett å forsømme det ved å utsette. Noen hunder har naturlig et overskudd av energi, og trenger å bli underholdt, ellers kan de kjede seg og vise negativ atferd. Næringsrik mat, som den som er utviklet av Hill’s, kan hjelpe, fordi den ikke inneholder tilsetningsstoffer som kan gjøre hunden enda mer hyperaktiv. For å optimalisere helsen til hunden din, er det viktig å planlegge en utfordrende treningsrutine, akkurat som menneskelige atleter gjør. En god rutine som inkluderer tilstrekkelig trening hjelper til å opprettholde en god generell helse, og normale energinivåer.

Relaterte artikler

 • Læring gjennom lek

  Det er både gøy og spennende å leke med den nye valpen, men lek er også en grunn- leggende del av den tidlige oppdragelsen.
 • Å leke med hunden din

  Har du en stor hund som en grand danois, greyhound eller boxer er jo inget bedre enn å være ute og mosjonere sammen. Det er godt for begge og styrker det båndet dere har.
 • Å velge den beste leken til hunden

  Noe av det beste med å ha hund er at de elsker å leke og å velge de beste hundelekene er en viktig del av forholdet.
 • Jogging med hunden: hvordan komme i gang

  man running with retriever Mosjon er en viktig del av hundens fysiske og mentale helse, akkurat som hos oss mennesker. Selv om det finnes mange alternativer til hva dere kan gjøre sammen, er jogging med hunden en fantastisk måte for dere begge å forbrenne kalorier og stresse ned på.

Relaterte produkter