Hva er et trivelig avbrekk for kattungen din?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

GOD FERIE

Alle elsker en ferie, ikke sant? Mange katter er ikke så glade i å reise i bil, men hvis de blir vant med det fra de er små, er det vanligvis ikke et problem. Mange feriesteder er kattevennlige, så forhør deg før du legger ferieplanene.

Borte bra, men hjemme er kanskje best?

Før du tar med kattungen på ferie, bør du vurdere om den vil takle reisingen. Hvis den ikke føler seg i toppform, kan reising være veldig stressende, og det vil være bedre å la den være hjemme og få noen til å passe på den mens du er borte. Selv om kattungen er frisk og du ikke planlegger å ta den med deg, er det best å få en kattepasser til å bo i hjemmet ditt, fordi dette gir minst mulig endring i kattungens liv. Det er ikke nok å få noen til å komme og gi den mat et par ganger om dagen. Kattunger bør ikke være alene i mer enn noen få timer om gangen, så du blir nødt til å finne noen som kan passe den. Hvis dette ikke lar seg gjøre, må du finne et godt kattepensjonat som du tror at den vil trives i.

Helsesjekk

Uansett om kattungen skal være hjemme, dra på kattepensjonat eller bli med deg på ferie, må du sørge for at vaksinasjonene er oppdaterte og at det er tilstrekkelig tid til at vaksinasjonen trer i kraft. Kattungen kan være litt stille i et par dager etter vaksinasjonen, så dette er ikke det beste tidspunktet å reise på. Loppebehandlinger bør være oppdatert.  Sørg også for at forsikringen er gyldig, og kontroller at den dekker reiser.

Kjæledyr på reise planen (lov for Storbritania angående reise)

Med den nye loven om kjæledyr og reising kan du nå ta med husdyret ditt til enkelte EUland uten at hun må i karantine etter oppholdet. Sjekk ut DEFRAs hjemmesider (www.defra.gov.uk) for aktuell informasjon. Som en hovedregel må du følge denne sjekklisten:

  1. Kattungen din må være merket med en mikrochip so hun kan bli identifisert. Snakk med dyrlegen om denne enkle prosedyren - du vil måtte vente til hun er 5-6 måneder gammel. 
  2. Vaksinasjonene til kattungen må være gyldige. 
  3. Etter rabiesvaksinering må katten din ta en blodprøve for å forsikre seg om at hun har et tilstrekkelig nivå av beskyttelse.
  4. Du vil trenge et EUpass. Se på DEFRAs hjemmeside for informasjon om dette.
  5. Du må arrangere transport for kjæledyret ditt gjennom en autorisert rute. Du kan snakke med reiseselskapet ditt angående muligehetene.

Relaterte artikler