LEK OG MOSJON

Finn interessante måter å holde hunden din aktiv på ved å lese disse artiklene.

0 Sortert etter

Relevans

Gjør mosjonstid til leketid

Selv om det virker som yndlingsaktiviteten er å sove på sofaen, trenger hunden din regelmessig mosjon for å holde seg sunn – akkurat som du! Heldigvis finnes det mange aktiviteter dere begge kan ha glede av. Fra turer i hundeparker til lange kveldsturer på sykkel – kombinert med et godt balansert, næringsrikt hundefôr – så kan du hjelpe hunden din med å være sunn og glad hele livet. 

Betydningen av mosjon

For din firbente venn kan mangel på mosjon føre til helserisikoer som fedme. Men det er ikke alt. Hunder som ikke får regelmessig mosjon, kan også utvikle destruktiv atferd som bjeffing, graving eller tygging. Mange hundeeiere har faktisk meldt at det virker som hundene deres oppfører seg bedre når de får sin daglige dose med mosjon. 

DOG LEKER OG SPILL

Mosjon trenger ikke alltid å være et strev. Akkurat som dansing, turer eller sykling er trening så trenger du ikke noe treningsstudio for å få opp pulsen din. Dessuten er de færreste hunder interessert i å løfte vekter. Gjør mosjon til noe morsomt ved å leke med hunden. Apport og tautrekking er sikre vinnere. Men hvis du vil gjøre mye forskjellig, kan du prøve å lage en hinderløype for å lære hunden noen nye triks. Hvis været gjør at du ikke kommer deg ut, kan du få hunden til å bevege seg ved å organisere en skattejakt. Gjem godbiter rundt omkring i huset, så hunden kan bruke nesen til å finne dem. Hunder kan også få en dose mosjon ved å leke med leker. Velg mellom baller, leker til å dra i, kosedyr eller leker som er fylt med godbiter.