ERNÆRING OG FÔRING

Leter du etter den beste hundeernæringen? Begynn med å lese noen av disse artiklene.

0 Sortert etter

Relevans

Sunt fôr. Glad hund. 

Har du noen gang vært på jakt etter det beste valpefôret? Det er ikke lett å velge riktig fôr når det butikkhyllene er fulle av tusenvis av hundefôrmerker og spesialfôr. Men ta det med ro. At du bekymrer deg, betyr bare at du er en god hundeeier. Hvorfor? Fordi å gi hunden din et godt balansert fôr av høy kvalitet er noe av det beste du kan gjøre for hunden din. Les mer for å se hvordan du skal velge perfekt fôr hundens velvære. 

Den beste hundeernæringen

Noe av det viktigste du kan gjøre for hunden din, er å gi en velbalanserte ernæringen. Det bør inneholde en balanse av proteiner (fra et dyr), kvalitetsfett og mikronæringsstoffer som omega 3-fettsyrer. Hunden trenger også over 50 viktige næringsstoffer – vitamin C, kalsium og fosfor, for å nevne noen. Husk på at hvis fôret ikke inneholder alle de viktige næringsstoffene den behøver, kan hunden få helseproblemer. 

Bytte fôr i forhold til livsstadium

Det finnes ikke noe hundefôr som passer for alle, fordi hver enkelt av våre firbente venner har forskjellige ernæringsbehov, avhengig av livsstadium. Det finnes fôr for aktive hunder, fôr for store hunderaser og mange ulike fôr som er spesielt balansert for helseproblemer som leddproblem, hudallergier, tannpleie og leddhelse. Og hvis du har en eldre hund, finnes det fôr for eldre hunder, som vanligvis inneholder færre mineraler for å gi bedre nyrehelse. 

Fôr man bør unngå

Hunder har andre ernæringsbehov enn vi mennesker, så det er en dårlig idé å gi hunden din menneskemat. Den har ofte for mange kalorier, og ofte er den ikke balansert slik at den inneholder alt det hunden trenger. Det finnes også mat som kan gjøre dem syke og gi dem vondt i magen. Det er viktig å vite hvilke matvarer som kan være giftige for dem. Det er mange andre typer giftig mat og husholdningsartikler man må passe på, men det er noen vanlige matvarer man må være oppmerksom på: Comment: 20 mg teobromin/kg is toxic for the dog. And that’s a lot!

If a chihuahua has eaten a hole, big chocolat-cake: Ok, call the vet. Not so much because of the minimal amount of chocolate in the cake, but because of overeating……
Even milk-chocolate do not normaly contain enough chocolate to be a problem.  But, of cource, if the 10kg poodle has eaten 50-60g of a 80% dark chocolate the dog is in trouble.  But if he just got 20g it will normaly not be a big problem.Det samme gjelder om han spiser druer, løk og hvitløk.