NY KATTE-/HUNDEEIER

Har du tenkt å skaffe deg en valp? Se gjennom disse artiklene for å gjøre overgangen så myk som mulig. 

0 Sortert etter

Relevans

Ta med en valp eller en eldre hund hjem

Gratulerer! Du har tatt den store ved å ta med hjem et pelskledd familiemedlem! Selv om det er en meget spennende hendelsene i livet, er det også et enormt ansvar. Det krever mye forberedelse og massevis av hundeutstyr. Men før du begynner å kjøpe inn ting, må du vurdere disse spørsmålene: Vet du om en veterinær du kan stole på? Er hjemmet ditt hundesikkert? Hvis du har barn, har du snakket med dem om hvor viktig det er å håndtere hunden forsiktig? Disse spørsmålene er bare begynnelsen. Lag en sjekkliste for ny valp, med spørsmål du bør svare på. Deretter kan du lese noen av våre nyttige artikler for å finne informasjon om hvordan du ønsker din nye bestevenn velkommen.

Før du adopterer 

Det er en del ting du må tenke på før du tar med hunden hjem, uansett om du får en omplasseringshund eller henter den hos en venn. Først må du passe på at alt farlig og verdifullt – kjemikalier, rengjøringsmidler, klær, bøker osv. – enten er utenfor huset eller utenfor rekkevidde. Det betyr å holde skapene låst, kjøkkenbenken og gulvene rene, og elektriske ledninger ute av syne eller festet til veggen. Som du sikkert vet allerede, så elsker valper å tygge. Så pass på at hunden har mange egnede leker slik at den kan tilfredsstille denne trangen – det kan spare deg for noen par sko! Du må også venne hunden gradvis til barn. Ta det langsomt og forsiktig, slik at de får positive opplevelser sammen, hver gang. Det er vanskeligere med andre kjæledyr. Hvis de ikke går overens fra starten av, kan du holde dem i atskilte rom og gradvis venne dem til å være sammen, litt lenger hver gang. Overvåk dyrene når de er sammen, til du er helt sikker på at alle kommer godt overens.  

Etter adopsjon

De første dagene etter at du har tatt med valpen til de nye omgivelsene, kommer til å være en tilpassingsperiode, ikke bare for familiemedlemmene, men også for valpen. Gjør livet lettere for hunden ved å sørge for at du har det nødvendige (halsbånd og leiebånd, fôr, seng, vannskåler osv.). La noen leker ligge fremme slik at hunden kan leke med dem, og lag trygge omgivelser ved å fjerne giftige planter, låse inn rengjøringsmidler og sette søppelbøtten på badet høyt oppe. Etter hvert som dere blir kjent med hverandre, vil du lære å forstå hva valpen liker og ikke liker. Husk bare å være tålmodig og nyte hvert øyeblikk av det nye vennskapet.