RASER

Ta en titt på artiklene våre for å få nyttig informasjon om hunderaser. 

0 Resultater sortert etter

Relevans

Kjenn dine raser

Uansett om du ser etter en super treningspartner eller en du kan krølle deg sammen på sofaen med, er det viktig å velge riktig rase for din livsstil. Hvis du strever med å bestemme deg, bør du sette av litt tid til å gjøre lekser. Vi har skaffet mange artikler som er fulle av nyttig informasjon om rasenes egenskaper, personlighet, krav til bolig og historie. Hver enkelt rase har sin særegenhet, og én av dem passer helt sikkert perfekt for deg og livsstilen din.

Egenskaper og personlighet

Det er mange fysiske egenskaper og personlighetstrekk du må vurdere når du skal velge rase, fra høyde og vekt til krav om mosjon. Hvis du vil ha en stor hund som er rolig og ikke trenger så intensiv mosjon, kan en basset hound være et godt alternativ. Eller hvis du foretrekker små hunder og vil bli sprekere, kan du prøve en Jack Russel-terrier som har svært høyt energinivå og krever mye mosjon og stimulering. Se gjennom raseprofilene våre for å finne en personlighet som passer til din egen. Det er også viktig å tenke på de helseproblemene favorittrasene dine er utsatt for. Dessverre får noen raser som får visse helseproblemer oftere enn andre – dette bør du undersøke før du bestemmer deg for hvilken rase du skal velge.

 

Å adoptere et dyr er et stort ansvar, og det krever at du ser nøye på livsstilen din. Du kan for eksempel spørre deg selv: Hvor mye tid kan du vie til hunden hver dag? Er hjemmet og bilen din egnet for store hunderaser eller små hunderaser? Plages du av dyrehår i huset? Har du familiemedlemmer som er allergiske mot hunder? Og er du i stand til å trene og støtte valpen tilstrekkelig? Det er en endeløs liste over ting å ta hensyn til når du velger rase – bare husk å ikke ta en avgjørelse kun på grunn av utseendet.