ATFERD OG UTSEENDE

Bli kjent med personligheten til hunden din ved å utforske vår samling av artikler. 

0 Results ordered by

Relevance

Lese hundens tanker

Vi stiller oss spørsmål om hundens atferd nesten hver eneste dag. Ting som: Har du det bra? Hvorfor liker du å grave hull? Er all den bjeffingen virkelig nødvendig? Hundens psykologi er utvilsomt komplisert, men det er bryet verdt å prøve å forstå hva de tenker og hvorfor de gjør som de gjør. Selv om hunder bruker en rekke lyder og signaler, kan du lære å forstå
hundespråk ved å være oppmerksom på kroppsholdninger og ansiktsuttrykk. Dette vil ikke bare føre deg nærmere hunden din, men det vil også holde hunden trygg og sunn. 

Hundeatferd og -psykologi

Hundens hale kan fortelle deg mye om hvordan den har det. Og selv om du ikke kan snakke "hundespråk", er det å forstå hundens atferd avgjørende for å være en god hundeeier. Hva om du for eksempel allerede har gjort hunden stueren, men så begynner den å bryte reglene? Dette kan være et tegn på helseproblemer som bør sjekkes av en veterinær. Hos valper kan tyggeatferd være vanlig når de lærer å kommunisere. Men noen ganger biter hunder på grunn av nervøsitet, angst eller aggresjon. Denne negative atferden kontrolleres best med én gang den oppstår, så spør alltid veterinæren om råd hvis du bekymrer deg for hundens atferd. Kort fortalt er det mange helseproblemer som kan forårsake rar eller uønsket atferd, men hvis du er oppmerksom på hva hunden gjør, vil du kunne holde den sunn og glad.  

Hundens kroppsspråk

Hunder er utrolig uttrykksfulle når det gjelder kroppsspråk. Dette inkluderer ansiktet, ørene, halen og generell holdning. Hvis hunden for eksempel har halen mellom beina og kroppen senket, nesen er rynket, ørene ligger bakover og leppene er lett krøllet, er det et sikkert tegn på at den er bekymret. Men hvis halen henger ned og er avslappet, og ørene peker opp, hodet holdes høyt og munnen er åpen (og litt tunge vises) og holdningen er ledig, er hunden svært avslappet og vil gjerne leke. Hunden kan være i mange slags humør, med mange ulike kroppsholdninger, men de gir alle svært viktige beskjeder.