DRESSUR

Sjekk ut disse artiklene for å lære hvordan du dresserer en katt.

0 Sortert etter

Relevans

Slik dresserer du katten din 

Mens hunder ønsker å glede "lederen" sin, er det viktig å huske på at katter er annerledes. De er mer interessert i å glede seg selv! Så hvis du vil at katten skal slutte å klore på møblene, hoppe opp på kjøkkenbenken eller la være å lekebite, trenger du mye tålmodighet, respekt, forsterkning og belønning.  

Grunnleggende prinsipper for dressur

Først og fremst forstår ikke katter straff. Det er mye mer effektivt å oppmuntre ønsket atferd. Det høres vanskelig ut, ikke sant? Det trenger det ikke være. Bare si vennlig, men bestemt "nei" hvis katten gjør noe du ikke ønsker. Og hvis katten gjør noe du oppmuntrer til, skal du gi henne all den kjærligheten og oppmerksomheten du kan. Godbiter er også alltid svært motiverende, så ha noen næringsrike godbiter på lur. (Men vær forsiktig så du ikke gir den for mange.)

Kattetoalett-trening

Katter er fra naturens side renslige skapninger, så det kan godt hende katten allerede vet hvordan den skal bruke kattekassen. Gjør klar kassen før katten kommer for å bo hos deg. Hvis du har plass til det, kan du gi katten mer enn én boks. Sett dem på stille og rolige steder, og husk å rengjøre dem hver dag.

SOSIALISERE KATTUNGEN

Katter har en svært kort sosialiseringsfase. Den viktigste tiden for atferd og sosial utvikling er faktisk fra fire til 16 uker. Før katten kommer for å bo hos deg, kan det godt hende at den allerede har vært sammen med mennesker, særlig hvis hun kommer fra et omplasseringssenter. Pass på å presentere katten for barn også. Men be dem på forhånd om å leke forsiktig. Alt i alt må du gjøre presentasjonene korte inntil katten er komfortabel med nye mennesker. Hvis du tvinger katten til å sosialisere seg mer enn den liker, kan den bli engstelig og til og med utvikle helseproblemer på grunn av stress.