RUTINEMESSIG STELL

Lær mer om hvordan du steller katten din ved å lese disse artiklene. 

0 Sortert etter

Relevans

Omsorg for katten din

Det er mye å tenke på når du har en katt. Men husk at ingen katteiere er perfekte! De fleste katteeiere lærer underveis. Til å begynne med kan du finne mange svar på viktige spørsmål akkurat her. 

Riktig hjemmestell

Hjemmet ditt kan være det mest behagelige stedet katten noen gang har vært, men det kan også være det farligste hvis du ikke tar de riktige forholdsreglene. Gjør hjemmet ditt kattesikkert ved å ta en titt i alle kriker og kroker fra kattens perspektiv. Kanskje finner du åpne skap – lås dem for å holde giftige kjemikalier som frostvæske unna katten. Hengende tråder eller ledninger av alle slag kan være et napp med en klo unna en masse rot eller skade. Sett også stueplantene utenfor rekkevidde, ettersom noen av dem er giftige for katter. Dette er bare noen av farene du må være oppmerksom på. Søk i artiklene i denne delen for å finne mer informasjon. 

Reise med katter

De fleste katter er ikke glad i å reise. De foretrekker faktisk å holde seg i sitt eget territorium og liker ikke å være hjemmefra. Men hvis du bestemmer deg for å reise, eller hvis du skal flytte med katten til et nytt hjem, må du finne et egnet transportmiddel og holde katten inne til den har knyttet seg til det nye territoriet. Å fly med katter krever litt mer planlegging, ettersom enkelte flyselskaper krever at katter reiser i en egen del av flyet som er oppvarmet og har riktig lufttrykk. 

Stelle pelsen til katten din

Som du sikkert allerede vet, bruker katter mye tid hver dag på å stelle pelsen sin. Men noen ganger trenger de litt ekstra hjelp (for eksempel når pelsen blir floket). Hver gang du steller pelsen til katten, må du passe på at hun er avslappet. Hvis du trenger å børste katten, begynner du med å børste yndlingsstedene hennes, og så gå videre til andre områder ved å arbeide forsiktig og stille, slik at det blir en positiv opplevelse for dere begge to.