LEK OG MOSJON

Ser du etter måter å holde katten din aktiv på? Se i disse artiklene. 

0 Sortert etter

Relevans

Opprettholde kattens helse med lek

Noe av det viktigste du kan gjøre for katten, er å leke med den. Det hjelper katten med å opprettholde helsen sin, styrke båndet mellom deg og katten, og kan også gi deg litt bedre helse . Heldigvis elsker katter å leke, så det bør ikke være like vanskelig å motivere dem som å stå opp for å gå på treningssenteret klokken fem om morgenen. Alt du trenger, er de riktige kattelekene, litt lydstimulering og spill! Kort fortalt dreier kattelek seg nesten utelukkende om å stimulere kattens jaktinstinkter.  

Gjør mosjonstid til leketid

Utekatter får masse mosjon og leke- og jakttid. Men innekatter har lettere for å bli sofagriser. Heldigvis for deg er det ikke vanskelig å mosjonere en katt – det er faktisk veldig moro! Dessuten bidrar det til å styrke forholdet mellom deg og katten, samtidig som du opprettholder den mentale og fysiske helsen til katten.

Spill og leker

Katter er ville etter spill, og det eneste du trenger er litt kreativitet. Først kan du prøve å gjemme godbiter rundt i huset, så katten kan gå på skattejakt. Ettersom katten er en naturlig jeger, vil hun elske å lete etter overraskelsene. Du kan også leke gjemsel. Bare flytt deg til et annet rom i huset og rop på katten, og husk alltid å gi katten en belønning når den finner deg. Katteleker er også en fin måte å få katten til å bevege seg på. Prøv tryllestavlignende leker med fjær i enden, små fjernstyrte biler eller bjeller. Eller du kan ganske enkelt knytte en tråd i en av lekene til katten og dra i tråden så det ser ut som leken flytter seg – katten vil straks kaste seg etter den. En ting du må huske, er å aldri la katten bruke fingrene eller hendene dine som "bytte". Hvis du gjør det, lærer du den at det er riktig å jakte på mennesker. Det er best å stoppe atferden for den blir naturlig for katten – for å ikke å nevne at det er en vane som er vanskelig å bryte.