ERNÆRING OG FÔRING

Lurer du på hva du skal fôre katten med? Disse artiklene kan være til hjelp.

0 Sortert etter

Relevans

Et sunt liv begynner med fôr

Uansett om du akkurat har adoptert en katt eller den er på vei over i et nytt livsstadium, så har du sikkert opplevd å stå i butikken og lure på om katten får den næringen hun trenger. Det er sant at å gi katten din et godt balansert fôr av høy kvalitet er noe av det beste du kan gjøre for å hjelpe katten din til å leve et langt, sunt liv.   

Beste ernæring for katten din

Å være katteeier betyr å hjelpe katten til å leve et lykkelig liv, og det starter med riktig ernæring. I tillegg til mye vann trenger katten det riktige kattekostholdet for det livsstadiet den er i. Pass alltid på at det inkluderer proteiner og karbohydrater, vitaminer, mineraler og visse typer fett. Hvis katten din har fordøyelsesproblemer, urinveisproblemer, hudallergier eller trenger ekstra tannpleie, kan du se på spesialfôr som er laget spesielt for å behandle disse tilstandene. 

Bytte kattefôr

Mange tror det er meningen at katter skal spise samme type fôr hele livet. Sannheten er at kattens ernæringsbehov kan og vil endre seg på grunn av faktorer som livsstadium, aktivitetsnivå og generell helse. Et fôr for eldre katter som inneholder lite natrium, proteiner og fett, kan for eksempel være supert for eldre katter som godt kan gå ned en halvkilo eller to. Men det samme fôret vil ikke være tilstrekkelig for en kattunge som trenger ekstra næringsstoffer for å vokse som den skal. 

Fôr man bør unngå

Du kan sikkert tenke deg flere grunner til at katten ikke skal sitte sammen med deg ved middagsbordet – en av dem er at menneskemat ikke er bra for kattens helse, ettersom maten vår ofte har for mange kalorier for et mindre dyr, og noen typer mat kan til og med være giftig for katter. Det er mange andre typer giftig mat og husholdningsartikler man må passe på, men her er noen vanlige matvarer man må være oppmerksom på: Løk og hvitløk er giftig og kan føre til blodmangel hos katter. Alkohol, selv i små mengder, er giftig for katter. Hvis du legger merke til at katten din oppfører seg merkelig etter å ha fått i seg noe av dette, er det viktig å ringe veterinæren med én gang.