NY KATTE-/HUNDEEIER

Har du tenkt å bli katteeier? Se gjennom disse artiklene for å gjøre overgangen så myk som mulig. 

0 Sortert etter

Relevans

Hva kan du forvente når du adopterer

Akkurat nå spør du deg sikkert "Bør jeg få meg katt?". Dette er ikke bare et spennende spørsmål, det er også noe du bør tenke nøye gjennom. Å adoptere en katt er et enormt ansvar, så før du kjøper kattedo og leker må du vurdere disse spørsmålene: Vet du om en veterinær du kan stole på? Er hjemmet ditt kattesikkert? Har du snakket med de du bor sammen med eller med småbarna dine om hvor viktig det er å håndtere katten forsiktig? Disse spørsmålene er bare begynnelsen. Les mer for å finne svar og nyttig informasjon om hvordan du holder din nye bestevenn glad og sunn i mange år fremover. 

Klargjøre hjemmet for en katt

Når du tar med en kattunge hjem, trenger du ikke bare å flytte litt på møblene. Du må også flytte om på prioriteringene dine. Først må du passe på at alt farlig og verdifullt – kjemikalier, rengjøringsmidler, klær, sko osv. – enten er utenfor huset eller utenfor rekkevidde. Det betyr å holde skapene låst, kjøkkenbenken og gulvene rene, og elektriske ledninger ute av syne eller festet til veggen. Du må også venne kattungen gradvis til barn. Ta det sakte og rolig, slik at de naturlig finner sin plass i familien. Det er vanskeligere når det gjelder andre kjæledyr i huset. Start med å la de andre dyrene dine lukte på en leke eller noe annet den nye katten har lekt med, og prøv å bygge videre på dette ved å gradvis utvide samværet med den nye katten. Du må alltid overvåke disse møtene til du er helt sikker på at alle kommer godt overens.

Etter adopsjon

Det kan være spennende å eie en katt for første gang, men det er mye du kan gjøre for å få en god start. Gjør livet til katten lettere ved å sørge for at du har det nødvendige (kattedo, fôr, seng, vannskåler osv.). Skaff deg noen leker og skap trygge omgivelser for katten ved å fjerne giftige planter, låse inn rengjøringsmidler og legge på toalettlokket. Etter hvert som dere blir kjent med hverandre, vil hun gradvis fortelle deg hva hun liker og ikke liker. Husk bare å ta det langsomt og nyte hvert øyeblikk med det nye vennskapet.