HELSESTELL

Lær om helsen til katten din ved å søke i våre artikler nedenfor, som er fulle av informasjon. 

0 Sortert etter

Relevans

Tips og råd

Det er spennende å ta med en ny firbeint venn hjem, men som katteeier har du trolig mange spørsmål om kattens helse. Det hadde vært fint om kattene kunne fortelle med ord hvordan de har det. Men ta det rolig, vi har et bibliotek fullt av tips om kattehelse, slik at du kan forstå de subtile tegnene. Bare begynn å bla i våre råd om kattehelse nedenfor, så er du godt på vei til å bli den beste katteeieren du kan være.  

Årsaker til sykdommer

Hvis katten din oppfører seg annerledes og du bekymrer deg om helsen hennes, er det alltid best å snakke med veterinæren. Her kan du lese om ulike kattehelseproblemer og hva som forårsaker dem. Uansett om det er genetisk, rasetypisk, skyldes livsstil, mental tilstand, atferd eller miljø, så er det mange vanlige årsaker å tenke på når du legger merke til endring hos katten din. Begynn med å lære om disse vanlige årsakene, slik at du alltid er klar for å ta vare på katten på riktig måte. 

Tegn og symptomer

Helseproblemer viser seg på mange måter. Noen er ekstremt merkbare og har tydelige symptomer som økt urinering, stress og overdrevet pelsstell. Men andre symptomer på at det er noe galt med kattens helse, er ikke like lette å oppdage. Bli kjent med personligheten til katten og hvordan hun den reagerer på visse situasjoner. Endringer i humør eller atferd kan også tyde på et ulmende helseproblem. 

Forebyggende behandling

Det finnes mange forebyggende tiltak du kan iverksette for å hindre at katten din blir syk eller skadet, fra riktig ernæring, pelsstell og mosjon til parasittforebygging og veterinærbesøk. Lær mer om hvordan du tar vare på pusen ved å lese artikler om anbefalte vaksiner, tips om pelsstell, loppe- og flåttmidler og mer.