RASE

Prøver du å finne ut hvilken katterase som er best for deg? Les disse artiklene. Her finner du nyttig informasjon. 

0 Resultater sortert etter

Relevans

Kjenn dine raser

Kanskje du er en aktiv og utadvendt person som ønsker en ledsager som er like eventyrlysten som du er. Eller kanskje du helst vil ha en avslappet katt som krever lite stell, og som synes det er aller best å ta seg en blund. Til syvende og sist vet du hva du vil ha, men vet du hvordan du finner det? Begynn med å utforske katterasene. Hver rase har sin egen historie, personlighet og utseende, og en av dem kan passe perfekt for deg og livsstilen din.

Egenskaper og personlighet

Uansett om de er langhårede, korthårede eller en blanding av de to, så har hver rase et unikt sett med egenskaper og personlighet. Noen av disse egenskapene krever en viss livsstil eller en god forståelse for kattens behov. Hvis du for eksempel har barn eller andre kjæledyr, fungerer noen katter bedre enn andre. Du må også tenke på hvor mye tid du er villig til å bruke på å stelle pelsen til katten din. Noen katteraser krever svært lite pelsstell, mens andre må børstes regelmessig for å holde seg rene og sunne. Og hvis noen i husholdningen er allergisk mot katter, kan du vurdere allergivennlige katter. 

Hvilken rase er best for deg?

Man antar at mennesker har alet opp katter med henblikk på spesifikke karaktertrekk i tusenvis av år. Men selv om du ikke har tilgang til en katteoppdretter, kan du likevel finne den riktige katten for deg hvis du undersøker litt og tenker nøye over livsstilen og personligheten din. Det er faktisk over 40 katteraser å velge mellom. Så mens du lærer mer om katter, kan du se gjennom de profilene vi gir deg og undersøke historien til hver enkelt rase. Du finner interessante historier om opprinnelse, import og også legender om din katt.