ATFERD OG UTSEENDE

Lær om personlighetstyper hos katt ved å lese artiklene nedenfor. 

0 Sortert etter

Relevans

Hva forteller katten deg? 

Hvis katter kunne snakke, ville eierne deres stille en masse spørsmål. Ting som: Er du sulten? Hvorfor liker du å gjemme deg deg i papirposer? Og må du bruke sofaen som klorepinne? Katter er utvilsomt mystiske, men det er bryet verdt å prøve å forstå hva de tenker og hvorfor de gjør som de gjør. Du kan lære å forstå "kattespråk" ved å være oppmerksom på en rekke signaler som kroppsholdninger, ansiktsuttrykk og stemmebruk. Dette vil ikke bare føre deg nærmere katten din, men det kan også venne katten av med uønsket atferd.

Kattepsykologi og atferd

Uansett hva slags personlighet katten din har, kan vi være sikre på at den er sterk. Livlig, rolig, leken – hver enkelt katt har en egen personlighet, full av mystikk. Enhver katteeier vil være enig i at disse pelsdottene gjør noen rare, komiske ting. De kan gjemme seg i håndvasken, kna og massere hodet ditt mens du sover, eller angripe en bit kattemat. Selv om du synes dette er morsomt og underholdende, så følger katten egentlig bare katteinstinktene sine. Men hvis du får atferdsproblemer hos katten, må du huske på at hun den bare prøver å fortelle deg noe. En måte du kan tyde det katten prøver å fortelle på, er ved å lytte til lydene den lager. Om hun katten mjauer, maler, freser, uler eller til og med kvitrer, så gir all lydbruk et innblikk i kattens tankeprosess. 

Kattens kroppsspråk

Katter bruker kroppsspråk nesten utelukkende til å kommunisere behov og følelser. Uansett om de vil si "lek med meg" eller "ikke ert meg", så er halen en god indikator for humør. Ta for eksempel en katts hale – en hale som er bøyd som et spørsmålstegn, betyr at katten vil ha oppmerksomheten din. En hale som peker rett ned, kan signalisere aggresjon. På samme måte betyr andre ting, som å gni ansiktet mot beinet ditt eller å rulle over på ryggen, at hun katten er trygg og stoler på deg Ørene kan også fortelle deg noe. Når katten legger dem flatt mot hodet er den sint. Hvis ørene står opp og er bøyd fremover, er katten avslappet og glad.