Informasjon om hunderasen staffordshire bullterrier og dens personlighetstrekk

 

Til tross for et biskt utseende, er staffordshire bullterrieren en elskelig hund, og ikke en kamphund. Den er lydig, medgjørlig og alltid lekelysten.

 

Kort om staffordshire bullterrier
The Staffordshire Bull Terrier Dog Breed

Forventninger:

Levetid: 12-14 år
Daglig gjennomsnittlig kaloriinntak: Lavt
Tendens til å sikle:  Mellomlang
Tendens til å bjeffe: Liten
Tendens til å grave: Stor 

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Flat
Farger: Rød, fawn (beige), svart, hvit, blå, brindle med eller uten hvitt 
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Så som så

Det råder ingen tvil om denne hunden. Staffordshire bullterrieren er en tøffing.

Hunden er forholdsvis bred og noe lengre enn den er høy, noe som gir den et lavt tyngdepunkt. Mest slående av alt er imidlertid dens digre muskler og brede kjeve. Denne hunden utstråler styrke, samtidig som at den er overraskende sprek og rask.

Disse hundene holder mye vekt på en ganske kort kropp. Vekten varierer fra 13 til 18 kg, og høyden varierer fra 40 til 50 cm. De fremstår som mye større enn det de egentlig er.

Halen er mellomlang og bæres lavt. Ørene er små og vil enten henge som visne roser, eller være halvt oppstående. Den korte, glatte pelsen kommer i et bredt spekter av farger.

Personlighet:

I sitt hjemland England blir staffordshire bullterrieren kalt “nanny dog” (barnevakten), på grunn av dens rykte som et barns lekekamerat og vokter. Til tross for dens biske utseende, er dette en elskelig hund, og ikke en kamphund. Rasen er lydig, medgjørlig og alltid lekelysten. Selv om den ikke søker trøbbel, vil staffen ikke gi seg ved en utfordring, og den kommer ikke alltid overens med andre hunder.

Lydighetstrening er mulig, men det er ikke staffens sterkeste side. Treningsmetoder med tvang hjelper ikke, men hvis trening er en del av en lek, da er staffen gjerne med på leken.

Å leve med:

Staffordshire bullterrieren har behov for to ting: menneskelig kontakt og mulighet til å leke. Behovet for menneskelig nærhet gjør den uegnet for opphold i en hundegård, og den er altfor atletisk til å være inne hele dagen. Livet med en staff betyr samvær både hjemme og ute. Staffen er en veloppdragen familiehund så lenge den får skikkelig trening for kropp og sinn.

Fordi enkelte staffer ikke kommer overens med fremmede hunder, bør man ta forholdsregler for å unngå at de støter på hunder mens de ikke er i bånd.

Dette er en lettstelt hund som ikke trenger mye stell og pleie.

Opprinnelse:

Som alle bullraser, kan man spore staffordshire bullterrierens aner tilbake til de eldgamle molosserhundene til grekerne. Molosserhundene på sin side fremkalte de mektige mastiffene i Europa, og deretter hundefamilien avlet til oksekamp og andre dyrekamper.

Staffordshire bullterrierene ble medlem av English Kennel Club i 1935 og American Kennel Club i 1974. Rasen vant hjertene til mange familier som forsto at den var like trofast som den var modig.

Relaterte artikler