Informasjon om hunderasen fransk bulldog og dens personlighetstrekk

 

Den franske bulldogen er en rolig og avbalansert familiehund som ønsker oppmerksomhet og som er godt egnet for en enslig person, da den ellers vil konkurrere med andre familiemedlemmer for oppmerksomhet.

 

Kort om fransk bulldog
The French Bulldog Dog Breed

Den franske bulldoggen er en avslappet hund som trives med oppmerksomhet. Rasen bjeffer ikke mye, bare når den har en god grunn til det.

Størrelse:

Vektområde:

Hann: 11-15 kg
Hunn: 11-15 kg

Mankehøyde:

Hann: 30 cm

Hunn: 27 cm

Kjennetegn:

Brakykefal (kortskallet), korte buede bein. Oppreiste ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Gjennomsnittlig
Levetid: 9-11 år.
Tendens til å sikle: Stor Tendens til å snorke: Stor
Tendens til å bjeffe: Moderat
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stor

Avlet for:

Skjødehund

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Flat
Farger: Svart med eller uten hvitt, fawn (beige), hvit
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Så som så

Den franske bulldogen, som ser ut som en liten tønne, er en mellomstor hund i den ikke-sportslige gruppen. Hunden er i den ikke-sportslige gruppen sammen med boston terrier og bulldog, de to rasene som den franske bulldogen oftest forveksles med.

Den franske bulldogen er ikke bare en dvergbulldog. Det mest nevneverdige kjennetegnet er flaggermusørene, som er naturlige og som aldri kuperes eller endres. Det andre som er unikt for denne rasen, er skallen, som er flat mellom ørene. Den franske bulldogen er en kompakt, muskuløs hund med flat, kort pels. Vanlige farger for rasen inkluderer fawn (beige), hvit og nyanser av brindle. Hannhunden og tispen veier mellom 11 og 15 kg. Den franske bulldoggen har en forkortet skalle og nese. Overdreven kort nese og/eller trange nesebor kan påvirke åndedrettsfunksjonen og forårsake snorking og snøfting. Dette er et vanlig helseproblem hos rasen som man skal være oppmerksom på.

Personlighet:

Den franske bulldogen er en rolig og avbalansert familiehund som trives med oppmerksomhet. Den krever faktisk oppmerksomhet! Denne hunden er ideell for en enslig person, da den ellers vil konkurrere om din oppmerksomhet med andre familiemedlemmer. Den franske bulldogen bjeffer ikke mye, kun dersom den har grunn til å være oppstemt.

Å leve med:

En fransk bulldog er tilfreds uansett hvor den bor. Denne rasen er egnet for bylivet, fordi det er ikke behov for en stor hage. En løpetur er ikke noe for denne hunden, men den er alltid med på en rask gåtur. Den franske bulldogen trenger ikke mye mat, og den korte pelsen er lett å holde ren. Det er viktig å vaske rynkene i ansiktet. Rasen trives best hjemme der den får all din oppmerksomhet.

Opprinnelse:

På 1800-tallet reiste kniplingsmakere fra England i håp om å finne arbeid i Normandie i Frankrike. De hadde med seg mindre bulldoger til å ha på gårdene som følgesvenner og til å jage bort rotter. I gårdssamfunnene i Nord-Frankrike økte populariteten til disse robuste hundene raskt. Etablerte bulldogoppdrettere i England ønsket faktisk å forevige denne “nye” rasen ved å selge deres altfor små hunder til franskmennene.

Hunden er allment kjent som en veldig moteriktig følgesvenn for overklassen og de kongelige. En fransk bulldog, som hadde en forsikringspremie på utrolige (på det tidspunktet) $750, reiste ombord på Titanic. På slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet ble den franske bulldogen ansett for å være en hund for sosieteten. Rasen trekker fortsatt til seg mennesker som setter pris på det vakre i livet.

Relaterte artikler