Informasjon om hunderasen dvergschnauzer og dens personlighetstrekk

 

Dvergschnauzerne lærer fort og er tilpasningsdyktige. Den er like tilfreds om den bor i en leilighet i byen eller på landet. Disse livlige hundene er sosiale og har behov for å være inkludert i familieaktiviteter.

 

Kort om dvergschnauzer
The Miniature Schnauzer Dog Breed

Det opprinnelige formålet til dvergschnauzeren var å fange rotter på gårdene. På tysk betyr “Schnauze” snute.

Kjennetegn:

Halvt oppstående ører (naturlig).

Forventninger:

Energinivå: Gjennomsnittlig.
Levetid: 12-14 år
Tendens til å sikle: Liten. Tendens til å snorke: Liten.
Tendens til å bjeffe: Stor.
Tendens til å grave: Moderat. Oppmerksomhetsbehov: Stor.

Avlet for:

Jakt på rotter

Pels:

Lengde: Mellomlang
Karaktertrekk: Tolags pels, hard pels.
Farger: Salt og pepper, svart og sølv, svart
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Dvergschnauzere har kvadratisk kropp og ruhåret pels.

Hannhunder og tisper er omtrent 30 cm høye og veier fra 5 til 10 kg.

Hundens rektangulære hode er prydet med buskete øyenbryn, en hvalrosslignende bart og et rikelig skjegg. Ørene er ofte kupert til å stå oppreist. Hvis ørene ikke er kupert, er de brettet forover.

De fleste dvergschnauzere har salt og pepper-farget pels, men enkelte er helt svarte og andre er svarte og grå.

Personlighet:

Dvergschnauzere er robuste, årvåkne og livlige små hunder. De kan være irritable, og kan bli hissige når de står ansikt til ansikt med fremmede hunder.

Den lekelystne dvergschnauzeren er ideell for familier med veloppdragne barn. De er også kjent for å være lydige, lærenemme og hengivne til sine eiere.

Å leve med:

Dvergschnauzere er tilpasningsdyktige. De kan være like tilfredse om de bor i en leilighet i byen, med et par gåturer hver dag, eller om de bor på en skogseiendom med mye boltreplass.

Siden rasen er ganske fryktløs rundt andre hunder, er det viktig å introdusere en dvergschnauzer for andre hunder mens den fortsatt er valp.

Dvergschnauzere er sosiale hunder som elsker å omgås sine mennesker. Deres dypeste behov er å være helt inkludert i familieaktiviteter, enten det er hjemme foran TVen eller ute på joggetur.

Siden de ikke røyter, er disse hundene ideelle for mennesker som er allergiske mot andre raser. De har imidlertid behov for regelmessig stell og pleie: hyppig børsting, stussing av hår og klør, og periodisk klipping og napping.

Dvergschnauzere eldes grasiøst: de viser ikke tegn på aldring før sent i livet. Gjennomsnittlig forventet levealder er 12 til 14 år.

Opprinnelse:

Dvergschnauzere er robuste, glade, små hunder som ble først avlet i Tyskland på slutten av det 19. århundret. De er etterkommere etter affenpinschere og standardschnauzere. Den er ikke bare den minste og mest populær schnauzeren, den er også den eneste terrieren uten opphav fra bestander på de europeiske øyene.

Ordet “Schnauze” betyr snute. Det opprinnelige formålet til dvergschnauzeren var å fange rotter på gårdene. Livsoppgaven til dvergschnauzeren i dag, derimot, er å skape vennskap og glede til de som er heldige nok til å ha denne livlige hunden i sitt liv.

I 1933 ble dvergschnauzeren anerkjent av AKC som en atskilt rase fra standardschnauzeren. På et tidspunkt var dvergschnauzeren den tredje mest populære rasen i Amerika, og den er fortsatt en favoritt.

Relaterte artikler