Hill's Transforming Lives

URINVEISPROBLEMER HOS HUND: HVORDAN ERNÆRING
KAN HJELPE
VED FLERE
TILSTANDER

Selv om mange hunders urinveisproblemer kan behandles og kureres med hjelp fra veterinæren din - inkludert urinveisinfeksjoner (UVI-er) og struvittsteiner - er det noen tilfeller hvor hundens urinveistilstand kan trenge livslang pleie. Særlig hunder som får kalsiumoksalat-krystaller kan stå overfor en langvarig utfordring. Heldigvis kan hundefôr for urinveishelse spille en viktig rolle, ikke bare i å hjelpe struvittsteinene med å løse seg opp, men også med å kontrollere urinveistilstander ved å hjelpe til å forebygge fremtidige tilbakefall.

Som del av en omfattende behandlingsplan som inkluderer medisinering, kan et hundefôr som støtter sunne urinveier hjelpe hunder med å komme tilbake til sitt normale liv, slik at de igjen kan være sammen med familiene sine.

“HVORFOR TISSER HUNDEN MIN OVERALT?”

FORSTÅ EN MISFORSTÅTT TILSTAND

Når en husren hund begynner å tisse inne, er det ikke uvanlig at hundeeierne tror at hunden bare har hatt et uhell. Dette kan dessverre av og til skape mistillit og tære på forholdet mellom selv de mest elskverdige hunder og eierne deres. Disse tilfellene er likevel ikke alltid bare enkle uhell - de kan være viktige indikasjoner på alvorlige, men overkommelige, medisinske tilstander. Derfor er det er viktig å kunne kjenne igjen tegnene på at hunden din har urinveisproblemer, slik at du kan ta gode avgjørelser om urinveishelsen dens.

OPPDAG TEGNENE PÅ HUNDENS URINVEISPROBLEMER

Selv om hundens urinveisproblemer kan være stressende for deg, har hunden det ofte minst like ille som deg. Se etter disse tegnene, og ta kontakt med veterinæren din hvis du mistenker at hunden din har en urinveislidelse.

URINERING INNE I HUSET
URINERING INNE I HUSET

Hvis den voksne hunden din har hyppige uhell eller urinerer på uvanlige steder, kan dette være et tegn på flere vanlige urinveistilstander - særlig om mengden urin som produseres er liten.

SMERTE VED URINERING
SMERTE VED URINERING

Anstrengt urinering eller andre vanskeligheter med vannlatning kan være en indikasjon på blærestein hos hund, eller andre urinveislidelser.

BLOD I URIN
BLOD I URIN

Dersom du oppdager blod i hundens urin er det et tegn på blærestein, eller andre medisinske tilstander som bør behandles snarest.

HYPPIG URINERING
HYPPIG URINERING

Dersom hunden din urinerer i små mengder, oftere enn vanlig, og gjør gjentatte forsøk på å gå ut er det noe du bør legge merke til. Dette er ting du bør ta opp med veterinæren din.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

VANLIGE URINVEISPROBLEMER HOS HUNDER

Det er flere forskellige urinveissykdommer som kan påvirke hunden din, inkludert blæreinfeksjoner, struvittstein og kalsiumoksalatstein. Avhengig av hundens diagnose, kan behandlingen variere fra et tilfelle til et annet, men hundefôr som støtter urinveiene er generelt alltid en viktig del av deres langsiktige plan for å håndtere fremtidige urinveisproblemer.

HÅNDTERING AV HUNDENS URINVEISPROBLEM

Når det kommer til urinveissykdommer finnes det ingen enkel løsning som passer til alle. Det er derfor viktig at du samarbeider tett med veterinæren din for å finne den beste behandlingsstrategien for hundens unike behov.

Generelt kan hunder som diagnostiseres med urinveissykdommer ha glede av en omfattende tilnærming, som kan inkludere alt fra fôr som støtter urinveiene til medisinering, eller til og med operasjoner om nødvendig. Husk likevel at selv med den beste behandling kan noen hunder ha tilbakevendende symptomer og periodiske episoder.

ERNÆRING
ERNÆRING

Om du leter etter det beste hundefôret for urinveishelse bør du se etter et fôr som begrenser inntaket av visse mineraler, som kalsium, fosfor og magnesium. Disse mineralene kan forårsake krystalldannelse i urinen.

MEDISINERING
MEDISINERING

Avhengig av hundens spesielle behov kan en veterinær skrive ut antibiotika (ved en UVI) eller andre medikamenter for å hjelpe hunden med å takle smertene assosiert med steinene. Parallellt med denne behandlingen er det viktig at du får hunden over på riktig spor igjen med et hundefôr som støtter urinveishelse og bidrar til å løse opp steiner og takle fremtidige tilbakefall.

RESSURSER OG TIPS

For mer informasjon om hundens tilstand - og for å sørge for at hunden din får den beste pleien den kan i tiden fremover - sjekk ut disse nyttige ressursene fra vårt veterinærteam.

Spør veterinæren din om ernæring som støtter urinveiene og ligger et skritt foran, for et best mulig liv

FINN EN VETERINÆR