Informasjon om hunderasen ruhåret foxterrier og dens personlighetstrekk

 

Den ruhårede foxterrieren har uendelig energi og er en utmerket hund for hjem med veloppdragne barn. Denne terrieren ønsker å behage og reagerer positivt på trening.

 

Kort om ruhåret foxterrier
The Wire Fox Terrier Dog Breed

Den ruhårede foxterrieren er, som den glatthårede foxterrieren, en naturlig jeger som er avlet for mot og besluttsomhet.

Kjennetegn:

Dolikokefal (langt ansikt), oppreiste ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Svært energisk
Levetid: 10-13 år.
Tendens til å sikle:  Liten 
Tendens til å bjeffe: Stor
Tendens til å grave: Stor Oppmerksomhetsbehov: Stor

Avlet for:

Jakt på skadedyr, rev

Pels:

Lengde: Mellomlang
Karaktertrekk: Tolags pels, hard pels, krøllet
Farger: Hvit med gyllenbrun, svart, osv.
Generelt behov for stell og pleie: Stor

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Den ruhårede foxterrieren fikk navnet sitt på grunn av dens tette, rue pelstekstur.

Pelsen er ofte litt bølgende, men utstillingsstandarden sier at pelsen ikke skal være krøllet. Hvit bør være den dominerende fargen på pelsen, med svarte og gyllenbrune tegninger.

Den ruhårede foxterrieren er en liten hund med en slank kroppsbygning. Hannhunden er rundt 10 kg, og tispen er vanligvis 8 kg. De er mellom 30 og 40 cm høye. Ansiktet er langt, med ører som folder forover mot kinnet.

Personlighet:

Ruhårede foxterriere er livlige og forsvinner ikke i stillhet i hjemmet ditt. De trives når de har arbeid å utføre og streber etter å behage sine eiere. De elsker å grave av natur, og gjør det gjerne dersom de kjeder seg. De er best egnet i en familie som ønsker å inkludere hunden sin i mye aktiv lek.

Den ruhårede foxterrieren er en årvåken hund og vil varsle eieren dersom en fremmed nærmer seg. Disse hundene er lettrente, og det anbefales å delta i lydighetskurs for å dempe det sterke jaktinstinktet. De kan lære å komme overens med andre kjæledyr, men hannhundene er aggressive overfor andre hannhunder.

Å leve med:

Det viktigste å huske på med hensyn til å eie en ruhåret foxterrier er rasens endeløse energi. Ruhårede foxterriere er utmerkede følgesvenner for barn, fordi de aldri blir slitne av lek. De ønsker å behage og reagerer positivt på trening. De trenger rikelig med mosjon for å holde seg i god form.

Regelmessig børsting med en børste med naturbust er nødvendig for å holde pelsen ved like. Det kan være nødvendig å klippe pelsen av og til, men det vil gjøre pelsen mykere. Napping for hånd er påkrevd for å opprettholde riktig tekstur, men er altfor vanskelig for de fleste hundeeiere.

Opprinnelse:

Eiere av revejakthunder som ønsket seg en rask, årvåken liten hund som lett kunne ledsage dem på jakt, utviklet den moderne foxterrieren. Oppgaven til den ruhårede foxterrieren var å jobbe sammen med de ridende jegerne i jakten på reven. Den ruhårede foxterrieren er, som den glatthårede foxterrieren, en naturlig jeger som er avlet for mot og besluttsomhet. Inntil ganske nylig ble de to rasene kun betraktet som ulike pelstyper av den samme rasen.

Den ruhårede foxterrieren har sitt opphav i England. Den ble trolig utviklet ved at den hvite engelske terrieren ble krysset med bullterrieren eller beaglen. Det viktigste karaktertrekket er størrelsen. Den ruhårede foxterrieren må være liten nok til å kunne gå under jorden for å jage ut reven. Navnet terrier er utledet fra ordet “terra”, som betyr jord. Enhver verdig terrier måtte kunne gå under jorden.

Relaterte artikler