Informasjon om hunderasen engelsk bulldog og dens personlighetstrekk

 

Engelske bulldoger er typiske lavt utholdende hunder, har en vennlig personlighet, er forutsigbare, pålitelige og utmerkede med barn og trenger kun moderat mosjon.

 

Kort om engelsk bulldog
The English Bulldog Dog Breed

Rynkene i ansiktet til den engelske bulldogen bør tørkes regelmessig for å forhindre hudinfeksjoner.

Størrelse:

Vektområde:

Hann: 25 kg
Hunn: 23 kg

Mankehøyde:

Hann: 40 cm

Hunn: 37 cm

Kjennetegn:

Kraftig hals, brakykefal (kortskallet), mye rynker

Forventninger:

Energinivå: Avslappet
Levetid: 8-10 år.
Tendens til å sikle: Stor Tendens til å snorke: Stor
Tendens til å bjeffe: Liten
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Moderat

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Glatt
Farger: Brindle (svak “tigerstriper”-effekt), spraglete, ensfarget rød, fawn (beige) eller hvit 
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Den engelske bulldogen er en liten muskelbunt, hvis særpregede krabbelignende vralting utstråler styrke, stabilitet og vigør.

Hundens hode er stort og sfærisk, og snutepartiet er ekstremt kort, noe som gir ansiktet et flatt utseende. Øynene på den engelske bulldogen er mørke og sitter lavt og med bred avstand på pannebeinet. Den har en svart oppstoppernese. Kjevene er massive, brede og har underbitt. Underkjeven stikker ut foran overkjeven slik at man kan så vidt se de nedre fortennene. Det gir hunden en komisk grimase. Leppene er tykke og hengende. Kinnene er godt runde og stikker ut på siden. Ørene er tynne, små og vendt forover som klaffer som rammer inn pannen.

Halsen til den engelske bulldogen er kort og tykk. Skuldrene er massive, muskuløse og brede. Brystkassen er dyp og tettpakket, og ryggen er fatformet og litt buet. Dens avrundede hofter kommer ut noe over rygglinjen. Den butte halen er tykk og enten rett eller vridd. Beina er korte, kompakte og muskuløse. De er spredt ut og litt bøyd ved albuene og knehasene for å gi hunden en robust, bred oppstilling.

Den engelske bulldogen er rundt 40 cm høy. Tispen veier rundt 23 kg, og hannhunden veier rundt 25 kg.

Huden til den engelske bulldogen er løs og hengende, med tunge rynker og tykke folder i ansiktet, og en hudfold som henger ned fra halsen. Pelsen er kort og har fin tekstur. De ulike fargemønstrene er brindle, spraglete og ensfarget hvit, rød, fawn (beige) eller lysbrun.

Personlighet:

Den engelske bulldogen har en vennlig og mild personlighet. Bulldogen er pålitelig og forutsigbar. Den er en vidunderlig familiehund og hengiven overfor de fleste barn. De er personorientert som rase, og søker aktivt oppmerksomhet fra mennesker.

Men de har tatt vare på motet som opprinnelig ble avlet inn i dem for oksekamp. Dermed er de egnet som vakthunder. Selv om de vanligvis kommer godt overens med andre kjæledyr i familien, kan den engelske bulldogen være aggressiv overfor fremmede hunder.

Å leve med:

Engelske bulldoger er egnet til å bo i leilighet og har ikke behov for hage. De er typiske lite utholdende hunder, og har kun behov for moderat mosjon. De trives best i temperert klima, da de blir lett overopphetet, har vanskelig for å puste i varmt vær og blir lett kalde i lave temperaturer.

Engelske bulldoger puster stort sett tungt, og har en tendens til å snorke og hvese. Mangle sikler også. De røyter moderat, og den korte pelsen trenger lite pelspleie. Rynkene i ansiktet bør tørkes regelmessig for å forhindre hudinfeksjoner.

Opprinnelse:

Den fikk navnet etter dens bruk i oksekampsporten. Den engelske bulldogen ser ut til å ha sitt opphav på de britiske øyene en gang før det 13. århundret. En av få referanser til sporten er datert tilbake til 1209, og omtaler hundene til en slakter som løp etter en okse gjennom den engelske byen Stamford. Denne jakten gledet jarlen av byen så mye at han innviet oksekamp som en sport i sitt område.

I dag blir den engelske bulldogen ansett som en god familiehund. Rasen er anerkjent av AKC ganske enkelt som “bulldogen”.

Relaterte artikler