SMÅ HUNDERASER
STORE FORSKJELLER

Små hunderaser, fra dachshunder til yorkshire terriere, byr på rikelig med personlighet og vennskap. Det finnes mange typer små hunderaser, men de har alle de samme unike behovene til felles.

Hva anses for å være en liten hunderase?

Små hunderaser defineres vanligvis som hunderaser som veier 9,5 kg eller mindre, og finnes i nesten alle hundegrupper. De omtales ofte som "toy", "miniatyr" eller selskapshunder, og har spesielle behov i henhold til biologi, rase og temperament..

Lær mer

bilde av liten hund på eierens fang

Omsorg for små hunderaser

Små hunderaser og dverghunderaser samler alle de ulike karaktertrekkene til større raser i èn morsom og liten pakke, sammen med noen unike personligheter og egenskaper.

Om rutinemessig stell

 • Mange små hunderaser kan lett bli stresset

  Den store omverdenen kan være overveldende for en liten hund, men du kan hjelpe ved å redusere vanlige stressfaktorer og skape trygg menneskelig kontakt.

  Vanlige stressfaktorer inkluderer:

  • Separasjon: Hunden vil sette pris på et eget område der den kan finne ro
  • Høylytt støy: Behagelig musikk kan bidra til å dempe støy
  • Endringer i rutiner: Skap en daglig rutine med regelmessig fôring, turer og lekestunder
  • Invasjon av personlig rom:  Spesielt barn kan trenge veiledning i hvordan hunder håndteres og hvor viktig det er å la dem være i fred

  VISSTE DU AT …? En liten hund trenger sitt eget personlige rom, som et bur, en bærebag, en kurv eller en matte, der den kan føle seg trygg og beroliget.

 • Mange små hunderaser trenger spesiell pelspleie

  Små langhårete hunder – enten de er pjuskete pudler eller yorkier med silkemyk pels – bør børstes hver dag for å holde pelsen i god stand og for å forebygge floker, som kan være smertefulle å fjerne.

  Gode vaner i stell og pleie er viktig for små raser:

  • Bruk lunkent vann som føles komfortabelt for hunden din
  • Bruk en spesialsjampo beregnet for hunder
  • Bruk en flokebørste beregnet for langhårete hunder
  • Børst forsiktig i hårvekstens retning
  • Skyll hunden godt for å forhindre hudproblemer
  • Tørk hunden ved å pakke den inn i et varmt håndkle
 • Små hunderaser trenger lekestunder

  Lek med leketøy kan styrke båndet mellom deg og hunden din og holde den fysisk og mentalt aktiv.

  • Finn et leketøy i riktig størrelse: Leketøy som er altfor store, er vanskelige å holde tak i – leketøy som er altfor små kan utgjøre en kvelningsfare
  • Vær obs på større lekekamerater: Større hunderaser – spesielt valper – kan forveksle små hunder med leketøy
  • Hold øye med barna: Påse at barna vet hvordan de skal leke varsomt med en liten hund
  • Det er ikke nødvendig å behandle dem som babyer: Den lille hunden din er fortsatt en hund, så gi den muligheten til å ta helt av
bilde av kjæledyr forelder som leker puddel

Små hunderaser har spesielle ernæringsbehov

Små hunderaser har sin egen biologi sammenlignet med store hunderaser, og riktig fôr kan fremme riktig balanse for din pelskledde venn. Noen ernæringsbehov du må være oppmerksom på:

Kaloriinntak

Små raser, hvis metabolisme er høyere enn hos store hunder, trenger rundt 88 kalorier per kg kroppsvekt daglig. Store hunder trenger kun litt over halvparten av det.[1] Spør veterinæren om idealvekten til hunden din.

Oksidativt stress

Grunnet deres lengre levetid vil små hunderaser også ha fordel av fôr som inneholder høye antioksidantnivåer, som kan bidra til å nøytralisere frie radikaler i løpet av levetiden.

Vitenskapelig baserte ingredienser

Ingredienser som omega-6-fettsyrer bidrar til å fremme sunn hud og blank pels.

Hill's-fôr for små hunderaser er utviklet for livsvarig helse

Hos Hill's er det mer enn fôrkulestørrelse som er viktig for å sikre at ernæringsbehovene til små hunderaser dekkes i alle tilpassede oppskrifter. Vi setter sammen våre tørrfôr og våtfôr til små hunderaser med tanke på de unike kaloribehovene og aldringsbehovene til små hunder.

VISSTE DU AT …? En sunn liten rasehund kan nå en alder av 20 år. Det er viktig å huske at hundens levetid kan variere sterkt, avhengig av flere faktorer.

3D -gjengivelse av små poter

Dedikert til den lille hundens grunnleggende behov

Hill's har opprettet et dedikert Små poter-senter for å bedre forstå de ernæringsmessige, sosiale, emosjonelle og atferdsmessige behovene til små hunderaser. Denne nye fasiliteten er en del av vårt verdensomfattende ernæringssenter for hunder og katter, eller PNC, og bruker toppmoderne teknologi for å skape spesialformulert ernæring for de unike behovene til små hunder.

80 små hunder som veier mindre enn 5,4 kg, bor på Small Paws senteret. De får alle enestående veterinæromsorg og en rekke berikende innendørs- og utendørsaktiviteter hele dagen, deriblant en utendørs hundepark.

image of boy petting dog in the grass

Ett skritt foran for kommende generasjoner

Vi har vært i hunde- og kattefôrbransjen siden 1939 og forstår verdien av å planlegge for langvarig bærekraft.

image of pet nutrition center worker petting cat

Engasjement for det gode

Produksjonsprosessen vår er utviklet for å oppfylle standarder for etikk, bærekraft og ansvar.

image of cat inside cardboard box

Et produkt du kan stole på

Få vite hvordan vi sikrer at hundens eller kattens fôr oppfyller de høyeste krav til ernæring, sikkerhet og smak.

1 Coates, Jennifer. “Nutritional Differences for Small, Toy, and Large Breed Dogs.” Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2012/feb/nutrition_differences_for_small_toy_large_breeds-12459. Accessed 26 Oct. 2020.