Informasjon om hunderasen bichon frisé og dens personlighetstrekk

 

Bichon friséen er en livlig og mild hund som ikke trenger mye plass til å boltre seg, og som er egnet til livet i en leilighet. Rasen er ikke kjent for å bjeffe.

 

Kort om bichon frisé
The Bichon Frise Dog Breed

Betraktelig med tid er nødvendig for pelsstell av bichon friséen. De trenger pelspleie, et bad og stussing med jevne mellomrom.

Størrelse:

Vektområde:

Hann: 3-6 kg
Hunn: 3-6 kg

Mankehøyde:

Hann: 30 cm

Hunn: 30 cm

Kjennetegn:

Flagrende ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Moderat
Levetid: 12-15 år.
Tendens til å sikle: Liten Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Moderat
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stort

Avlet for:

Følgesvenn

Pels:

Lengde: Mellomlang
Karaktertrekk: Krøllet
Farger: Hvit med nyanser av kremfarget, brungul, aprikos
Generelt behov for stell og pleie: Stor

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Bichonene er ganske like pudlene med hensyn til deres pudderaktige pels, som består av en silkemyk, men krøllete ytterpels, og en mykere underpels. Pelsen er hvit, hvit og brungul, kremfarget, aprikos eller grå.

Bichonen er noe lengre enn den er høy. Den praktfulle halen bæres over ryggen. Hodet til bichonen er velproporsjonert til kroppen, med hengende ører. Nesen er markert og svart.

Både hannhundene og tispene i rasen er litt under 30 cm høye, og veier mellom 3 og 6 kg.

Personlighet:

Bichon friséen er betraktet som en utmerket hund til alle formål, den er livlig og mild. Bichoner kommer godt overens med andre kjæledyr. De er vanligvis ansett for å være svært flinke med barn. I én undersøkelse ble de rangert høyt for å glefse etter barn, men det er uansett viktig å være forsiktig til enhver tid når hunder og små barn er sammen. I den samme undersøkelsen ble det funnet at de er enkle å hustrene, men enkelte eiere var uenige med tanke på dette.

Å leve med:

Bichoner er aktive hunder, men siden de er små trenger de ikke mye plass til å boltre seg og er egnet for livet i en leilighet. Bichoner er ikke kjent for å bjeffe, noe som er positivt for byboere, men da kan det ikke forventes at de vil vokte hjemmet heller.

Mye tid til pelsstell er nødvendig. De trenger pelspleie, et bad og stussing med jevne mellomrom. Bichoner er en av få raser som anbefales for mennesker som ønsker seg hund selv om de har allergi, men vær varsom. Enkelte mennesker med mild allergi kan ha færre allergiproblemer med en bichon sammenlignet med andre hunder, men det finnes ingen garanti. Snakk med en allergispesialist, og ha flere timers samvær med voksne bichoner før du bestemmer deg for å anskaffe en.

Opprinnelse:

Bichon friséen (uttalt bisjon frise) antas å være etterkommer etter vannspanielen og var kjent i middelhavsområdet så langt tilbake som middelalderen. Enkelte historikere tror at rasen egentlig hadde sitt opphav på Kanariøyene, og at sjømenn brakte den til Europa. Bichoner har lenge vært anerkjent som gode følgesvenner, for det meste på grunn av deres livlige, jevne temperament. De var ganske populære blant det europeiske adelskapet, i det engelske hoff under Henrik IIs regjeringstid, og bletil og med inkludert i malerier av Goya.

Innen det 19. århundret hadde populariteten avtatt. De var gatehunder, og enkelte ble brukt i sirkustrupper. Populariteten deres gikk opp etter andre verdenskrig. Rasen ble først brakt til USA i 1956 av en fransk familie kalt Picault. Rasen ble anerkjent i 1973 av American Kennel Club (AKC), som en ikke-sportslig hund.

I de senere år har bichonen blitt mer populær etter hvert som folk har lært om rasens attraktive egenskaper.

Relaterte artikler