Informasjon om hunderasen vorstehhund strihåret og dens personlighetstrekk

 

Vorstehhund strihåret, som trenger energisk daglig mosjon, er ikke egnet for et liv i leilighet eller i små hjem. Hunden er betraktet som rolig og avbalansert, lojal til sin familie og flink med barn.

 

Kort om vorstehhund strihåret
The German Wirehaired Pointer Dog Breed

I dag er vorstehhund strihåret en av de mest populære hundene i Tyskland, der den er kjent som drahthaar.

Størrelse:

Vektområde:

Hann: 20-34 kg
Hunn: 20-34 kg

Mankehøyde:

Hann: 63 cm

Hunn: 60 cm

Kjennetegn:

Flagrende ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Svært energisk
Levetid: 12-14 år.
Tendens til å sikle: Liten Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Liten
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stor

Avlet for:

Alminnelig jakt, vakthund

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Hard pels, glatt, flat
Farger: Leverfarget og hvit
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Så som så

Voksne hannhunder er omtrent 60 cm høye og veier 32 kg. Tispene er vanligvis noe mindre.

Vorstehhund strihåret er noe lengre enn den er høy, og den har en forholdsvis kort rygg. Ørene henger ned, og halen er vanligvis kupert.

Vorstehhund strihåret har en påtagelig grov, strihåret, vanntett ytterpels som gir en utmerket beskyttelse mot elementer og torner. De har også strihårede bryn, bart, skjegg og svømmeføtter.

De har en god forventet levealder på omtrent 12 til 14 år.

Personlighet:

Vorstehhund strihåret er ekstremt aktiv. De er betraktet som rolige og avbalanserte, og er lojale til sin familie. De er svært flinke med barn dersom de har vokst opp sammen med dem, eller med eldre barn som behandler dem godt. De er også flinke med andre kjæledyr dersom de har vokst opp sammen med dem. Enkelte individer i rasen kan prøve å dominere andre kjæledyr.

Rasen er mistroisk overfor fremmede, og er ypperlige vakthunder.

Å leve med:

Disse hundene trenger massevis av daglig energisk mosjon. Hvis ikke kan de bli rastløse og vanskelige å håndtere. De er derfor ikke egnede hunder for mennesker som bor i leilighet eller i svært små hjem. De er best egnet til et liv på landet, med tilgang til store inngjerdede områder der de kan boltre seg, og de vil sette spesiell stor pris på muligheten til å svømme og apportere. Vorstehhund strihåret er jakthunder av natur og kan prøve å streife eller løpe etter nabolagets buskap.

Vorstehhund strihåret er betraktet som en gjennomsnittlig røyter. Børsting av pelsen et par ganger i uken, sporadisk napping og et bad etter behov, er alt som trengs for å stelle og pleie denne hunden.

Opprinnelse:

Vorstehhund strihåret ble avlet i Tyskland på slutten av 1800-tallet til å bli en robust, allsidig fuglehund som kunne lukte, peke og apportere i ekstremt barske klimaer.

De er etterkommere etter en rekke raser, én som er en hund kjent som puddelpointeren (en tidlig blanding av pointertype hunder og puddel- eller barbettype hunder). Andre hunder som er ansett for å være en del av vorstehhundens bakgrunn, er griffon korthals, vorstehhund stikkelhåret, polske vannhunder og tidligere tysk korthåret. Ifølge en kilde kan også blodhunder og revehunder være en del av bakgrunnen til rasen.

I dag er vorstehhund strihåret en av de mest populære hundene i Tyskland, der den er kjent som drahthaar. Den kom til Amerika på 1920-tallet og oppnådde anerkjennelse fra AKC i 1959. Rasen har derimot kun oppnådd en beskjeden popularitet i Amerika.

Relaterte artikler