Informasjon om hunderasen siberian husky og dens personlighetstrekk

 

Siberian huskyer, klassiske nordiske hunder, er vennskapelige og intelligente, men ganske selvstendige og sta. De trives i selskap med mennesker, men har behov for bestemt, mild trening allerede fra valpestadiet.

 

Kort om siberian husky
The Siberian Husky Dog Breed

Siberian huskyer kan være gravere, spesielt i varmt vær, fordi de liker å skape et kaldt sted å ligge.

Kjennetegn:

Oppreiste ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Gjennomsnittlig
Levetid: 11-13 år.
Tendens til å sikle: Liten Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Moderat
Tendens til å grave: Moderat Oppmerksomhetsbehov: Moderat

Avlet for:

Sledekjøring

Pels:

Lengde: Mellomlang
Karaktertrekk: Tolags pels, glatt 
Farger: Alle farger fra svart til helt hvit
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Siberian husky er en mellomstor hund som er noe lengre enn den er høy. Høyden varierer fra 50 til 60 cm, og vekten varierer fra 20 til 35 kg.

Siberian husky har oppreiste ører, og brune eller blå øyne, eller kanskje ett av hver farge.

Halsen holdes rett, og overlinjen er jevn. Halen er godt pelskledd og bæres som en sigd eller noen ganger rett ut bak.

Siberian husky har en svært tett, flott pels med masse underpels. En liten pelskrage sitter rundt halsen, men de har ingen lange hårdusker på beina eller halen. Farge varierer fra svart til hvitt og alt innimellom. De fleste hunder har hvite tegninger, spesielt på brystkassen og beina.

Personlighet:

Siberian husky er klassiske nordiske hunder. De er intelligente, men ganske selvstendige og sta. De trives i selskap med mennesker, men har behov for bestemt, mild trening allerede fra valpestadiet. Disse hundene er avlet til å løpe, og deres kjærlighet for løping kan til tider overvinne deres beundring av sine eiere. Siberian huskyer pleier å være vennskapelige mot mennesker, deriblant barn.

De fleste siberian huskyer er flinke med andre hunder, spesielt dersom de har vokst opp sammen. De har et sterkt jaktinstinkt, og kan løpe etter katter og buskap. Siberian husky kan være gravere, spesielt i varmt vær, fordi de liker å skape et kaldt sted å ligge. Som regel pleier de ikke å bjeffe, men de kan ule.

Å leve med:

Siberian husky ble utviklet under tøffe omstendigheter og er, ikke overraskende, enkle å holde. De kan lett bli fete dersom de får for mye mat eller ingen mosjon. Disse hundene er avlet for å løpe, og de har behov for å løpe godt minst et par ganger i uken. Siberian husky pleier å være robuste hunder, og kan ofte leve til 14-årsalderen.

Positiv trening og sosialisering fra tidlig av er viktig for siberian husky for å lære den å fokusere på mennesker. Disse hundene trives i selskap med mennesker og liker å være i aktivitet, selv om det kun er å jogge sammen med deg. Siberian husky er ikke kjent for sine vakthundferdigheter, men den vil vanligvis bjeffe for å varsle. Hvis de er alene lenge om gangen, kan de begynne å grave eller tygge, eller underholde naboene med en ulekonsert. Siberian husky har glede av sledekjøring og snørekjøring.

Stell og pleie er nødvendig et par ganger i uken, og oftere i løpet av røytetiden. Den kortere pelsen til siberian husky er mindre utsatt for floker enn andre nordiske hunder.

Opprinnelse:

Russland og USA liker begge å hevde at siberian husky er deres. Rasen ble utviklet av chukchi-stammen i nordøstlige Asia for over 3000 år siden for å hjelpe dem i deres nomadeliv med sledekjøring. Rasen har uten tvil spisshundaner.

Mens gullfeberen i Alaska pågikk, ble det arrangert flere hundesledeløp både for underholdningens skyld og for å kontrollere bestanden av brukshunder. Hundene i chukchi-stammen viste seg å være raske løpere med fremragende utholdenhet, til tross for deres lille størrelse.

Ryktet til siberian husky som konkurransesledehund ble befestet da et huskyspann kjørte 550 km gjennom en kraftig snøstorm for å levere serum til et difterirammet Nome. Filmen “Balto” og de mange historiene om det samme temaet har gjort denne rasen kjent blant mennesker over hele verden.

Mens de fleste av dagens siberian huskyer er høyt elskede familiehunder, er det fortsatt mange som trekker sleder i lokale konkurranser og har glede av snørekjøring med eierne sine.

Relaterte artikler