Informasjon om hunderasen weimaraner og dens personlighetstrekk

 

Weimaranere er ideelle for eiere som ønsker en stor, aktiv hund for jakt, turgåing og andre utendørsaktiviteter. De er utmerkede følgesvenner og høyst intelligente, men de har behov for aktivitet for å forhindre destruktiv atferd.

 

Kort om weimaraner
The Weimaraner Dog Breed

I det 19. århundret tilhørte weimaranerne de adelige i Weimar, som avlet “weimarpointere” for jakt på stort vilt.

Kjennetegn:

Flagrende ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Svært energisk
Levetid: 10-13 år.
Tendens til å sikle: Liten Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Liten
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Moderat

Avlet for:

Allsidig jakthund for sporing av stort vilt

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Flat
Farger: Musegrå til sølvgrå
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Weimaranerne er store hunder som veier fra 23 til 40 kg.

En weimaraner er 60-70 cm til skulderen. Tispene er ofte noe mindre. Kroppen deres er sterk og bygget for arbeid. Den er strømlinjeformet og kan løpe med stor utholdenhet. Hodet er sterkt og jakthundaktig med hengende ører. Weimaranere er vanligvis modne i 1-2-årsalderen, selv om de kan oppnå voksen størrelse når de er rundt 6-8 måneder.

Pelsen til weimaraneren er kort, glatthåret og lettstelt. Disse hundene trenger ikke mer enn en rask omgang med en gummibørste. Fargen er musegrå til sølvgrå, og har gitt hunden kallenavnet “det grå spøkelset”.

Personlighet:

Weimaranerne er aktive hunder, og trenger et høyt nivå av fysisk aktivitet på grunn av deres jaktbakgrunn. Selv om de er jakthunder, passer de ikke godt i kennel og foretrekker å være sammen med sine eiere. De er høyst intelligente og trenger aktivitet for å forhindre destruktiv atferd som tygging og graving. De bør holdes i store inngjerdede hager for å hindre dem i å streife.

Å leve med:

Weimaranerne trenger mye samhandling med mennesker. De har også god toleranse overfor andre hunder, dersom de er skikkelig sosialisert. Andre kjæledyr som katter, gnagere, fugler og krypdyr bør holdes borte fra weimaranerne. På grunn av rasens jakthundaner er disse hundene tilbøyelige til å drepe slike dyr.

Weimaranerne er ideelle for eiere som ønsker en stor, aktiv hund for jakt, turgåing og andre utendørsaktiviteter. De er også dyktige vakthunder. Weimaranerne klarer seg ikke alene over lang tid. De kan bjeffe ukontrollert eller prøve å rømme dersom de blir værende alene i flere timer. De er tilbøyelige til destruktiv tygging.

Weimaranerne lever vanligvis i 10 til 15 år.

Opprinnelse:

Weimaraneren dukket opp tidlig i det 19. århundret, Disse hundene tilhørte de adelige i Weimar, som avlet “weimarpointere” for jakt på stort vilt. Det antas at blodhunden kan ha vært en av forfedrene eller slektningene til weimaraneren. Uansett hva opphavet var, bestemte de adelige at kun medlemmer av den tyske weimaranerklubben kunne eie weimaraneren. Weimaraneren ble senere utviklet til en fuglehund ettersom det oppsto en nedgang i storvilt i Tyskland.

Howard Knight, amerikansk idrettsmann og hundeoppdretter, brakte to weimaranere til USA i 1929. Selv før den ble anerkjent av AKC, presterte weimaraneren eksepsjonelt i lydighetsprøver, og skapte interesse blant hundeentusiaster. Weimaraneren ble anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1943.

Weimaraneren utmerker seg i jakt og er medlem av sportsgruppen. Denne rasen er en sjarmerende og aktiv følgesvenn.

Relaterte artikler